Дейвид Хосп
Игри на смърт

Автор
Дейвид Хосп
Заглавие
Игри на смърт
Издателска поредица
Световен трилър
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Теми
Виртуална реалност
Преводач
Денис Апов
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2017
Редактор
Весела Прошкова, Лилия Атанасова
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо`
Издател
ИК „Плеяда“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
пл. „Славейков“ 11, 1000
Печат
„Симолини 94“
Носител
хартия
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
17,00 лв.
ISBN
978-954-409-372-3
УДК
820(73)-312.4
Анотация

Добре дошли в сайта „На живо“! Тук можете да пресъздадете и да изживеете най-съкровените си мечти и най-потайните си фантазии. Искате да изкачите Еверест, да присъствате на концерт на „Ролинг Стоунс“, да изживеете зашеметяваща любовна история? Готово! Можете да имате всичко, и то докато си седите на креслото у дома. Нещо повече — докато се наслаждавате на виртуалните си фантазии, ще се освободите от задръжките, налагани от нормите на обществото.

Запознайте се с Ник Колдуел — гений в областта на компютърните технологии, който е принуден да се откаже от следването си в Масачузетския технологичен институт — няма как, налага му се да работи, за да издържа болната си майка. Помощта от някогашния му състудент Том идва тъкмо навреме — благодарение на него Ник е назначен в „На живо“ — компания, предлагаща на пристрастените към социалните медии неописуеми онлайн изживявания.

А работата му е тайно да наблюдава сцените, създадени от потребителите, но не самоцелно, а за внедряване на нови технологии. Работа като работа, докато една нощ той не попада на сцена с участието на синеоко момиче, което накрая е убито от мъжа, представящ се под псевдонима Дьо Сад. Ник е обсебен от младата жена и не може да се отърси от спомена за нея, макар да знае, че случилото се е въображаемо.

Въображаемо е до момента, в който се появява информация за убита млада жена, която поразително прилича на момичето от фантазията на Дьо Сад. Измислицата се превръща в жестока реалност. Убийствата продължават и от Бостънската полиция започват разследване, в което неохотно включват Ник и приятелката му Ивет — умела хакерка. Само че при виртуалната реалност нищо не е каквото изглежда, и събитията започват да стават зловещи…

Рекламни коментари

„Трилър, изпълнен с толкова неочаквани обрати, че тъкмо когато кажете: «Този е убиецът!», следва изненада, напомняща удар между очите — бум! Браво Дейвид Хосп!“ — Ню Йорк Таймс

Бележки

Празни страници: 4.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

David Hosp
Game of Death (2014)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2