Захари Карабашлиев
Хавра

Автор
Захари Карабашлиев
Заглавие
Хавра
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска литература
Редактор
Веселина Седларска
Отговорен редактор
Рия Найденова
Коректор
Ива Колева
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
Печат
Алианс Принт
Носител
хартия
Излязла от печат
23.08.2017
Печатни коли
44
Формат
60/90/16
Брой страници
704
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
19,90
ISBN
978-954-28-2398-8
УДК
886.7-31
Анотация

След години в Америка и поредица от провали Никола се прибира в родния град за погребението на баща си, загинал при нещастен случай. Краткият престой обаче се превръща в начало на рисковано разследване, което го въвлича в тъмна мрежа от интереси, престъпни конфликти и разкрития. Той се изправя пред ултимативни решения, които не би искал да взема.
Повече от век по-рано младата руска аристократка Вера Елегина копнее за независимост — от своята тиранична сестра, от закостенелите порядки и от монотонността на средата си, докато светът навън кипи от промени. Случаят я запознава с харизматичен американски военен журналист и двамата поемат по опасен път, който ще ги свърже завинаги със съдбата на българския народ.
По какъв начин Никола и Вера ще се срещнат през времето и пространството? Може ли една необикновена любов да подпали искрата на война? Истината до свобода ли води, или до смърт?

В „Хавра“ история и настояще се преплитат, факт и фантазия се смесват, напрегнато действие се редува с лиричност — със смели щрихи и в интимна близост, с внимание към незабележимото и усет към красотата.

Информация за автора

ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ пише проза и драматургия, автор е на романа „18% сиво“ — бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. — класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията на ВВС Голямото четене. Карабашлиев е носител на наградите Роман на годината (фондация ВИК), Хеликон, Аскеер и др. Негови разкази и пиеси са публикувани в книгите „Кратка история на самолета“, „Симетрия“, „Откат“ и други сборници и списания, превеждани са на много езици. Включен е в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018“.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 4