Боби Перс
Уилям Уентън и шифрованият портал

Автор
Боби Перс
Заглавие
Уилям Уентън и шифрованият портал
Авторска серия
Уилям Уентън №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
норвежка
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Детско и младежко фентъзи

Преводач
Ева Кънева
Език, от който е преведено
норвежки
Година на превод
2019
Редактор
Цвета Германова
Коректор
Василка Ванчева
Оформление на корица
Стоян Атанасов, "Kontur Creative$
Предпечатна подготовка
Любомир Делев

Издател
ИК „ЕМАС“
Град на издателя
София
Година на издаване
2019

Носител
хартия
Печатни коли
16
Формат
84/108/32
Брой страници
256
Подвързия
мека
Цена
13,90

ISBN
978-954-357-406-3

Анотация
Гениалният кодоразбивач Уилям Уентън се изправя пред ново предизвикателство

След грандиозен провал по време на телевизионен двубой по решаване на логически загадки и инцидент в училище Уилям започва да усеща, че магическите му способности го предават. Тялото му вече не се поддава на неговия контрол. Защо? Какво става? Отговора на този въпрос той може да намери само на едно място: в Института за постчовешки изследвания.
За своя огромна изненада Уилям заварва Института неузнаваем. Превърнал се е в затвор. Неговата стая прилича на килия, в двора са монтирани охранителни камери, патрулират гъсенични машини, издигнати са стражеви кули с гигантски прожектори, а из коридорите обикалят стражоботи, въоръжени с пасиватори. Очевидно всички се боят от нещо, но от какво — Бенджамин Слапъртън отказва да каже на своя ученик.
Уилям се опитва да изкопчи повече информация от приятелката си Иския, но и тя упорито крие причината за всеобщото безпокойство и страх. Талантливият кодоразбивач започва да разбира, че ще трябва сам да се добере до истината и не може да има доверие никому. Ще се наложи да се осланя на собствените си сили, ако иска да разбули мистерията около невидимата заплаха, тегнеща над Института, и значението ѝ за неговото бъдеще.

„Шифрованият портал“ е втората част от награждаваната поредица на Боби Перс за Уилям Уентън, който трябва да разплете мистерията, обвила миналото на семейството му, и да се справи с истината — а и с цял нов свят на роботи и свръхтехнологии. Напрегнати, динамични и вълнуващи, приключенията на Уилям ще се харесат на всички фенове на Пърси Джаксън и Доктор Ху. До момента поредицата има читатели в 36 страни по света и е на път да стигне и до екраните.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Bobbie Peers
Kryptalportalen (2018)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
...

Корици 2