Никола Райков
Приказка от два свята

Автор
Никола Райков
Заглавие
Приказка от два свята
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Книги игри
Жанр
Детска и юношеска литература, Митологично фентъзи, Детска приключенска литература
Теми
Алтернативен свят, Четиво за малки и големи, @От автора, Криейтив Комънс
Редактор
Емануил Томов, Димитър Стефанов
Художник
Никола Райков
Художник на илюстрациите
Мая Бочева, Никола Райков
Коректор
Жанета Николова, Росен Цолов
Компютърна обработка
Никола Райков
Предпечатна подготовка
Никола Райков
Издател
prikazka-igra.com
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Други полета
КАКВО ВКЛЮЧВА?
Голяма карта (67 см х 43 см) с 10 начални локации и 10 скрити места, които могат да бъдат открити и посетени. В зависимост от изборите на децата в приключението, те записват и променят числата върху картата с изтриваем маркер.
29 игрови картички с „вълшебни предмети“, които децата откриват и използват в историята. Те идват в собствена луксозна кутийка за съхранение и игра.
Красивата игрова кутия е мястото, където се прибират всички компоненти на тази приказка-игра от ново поколение!
Носител
хартия
Брой страници
100
Подвързия
твърда
Цена
29.99
С илюстрации
да
ISBN
978-619-7269-04-8
Анотация

Легендите разказваха, че някога в света на сенките живели Човеците. Те били огромни и всемогъщи същества, но нещо се бе случило и те изчезнали завинаги. Никой вече не вярваше на тези легенди. Никой, освен мен.
През деня, по светло, сенките дебнешком изпълваха Та-вана. Дълги и криви, дебели и тъмни или пък прозрачни, почти невидими. Те бяха всичко, което виждахме от света навън. Ние, хонтолулите, живеехме в страх от този свят. Свят на сенки и изчезнали Човеци. Но тази вечер аз щях да направя нещо велико: щях да съм първият хонтолул, напуснал Та-вана!
Изправих се на лапички и подуших въздуха.

Информация за автора

Никола Райков е автор на първите по рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и наградата на Министерство на културата „Константин Константинов“. За своята приказка-игра „Добросъците“ печели Награда „Бисерче вълшебно“ 2017 в категория „Иноватори“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а „Голямото приключение на малкото таласъмче“ е публикувана и в Латвия.

Мая Бочева е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“. Работила е с всички големи детски издателства: „ПАН“, „Софтпрес“, „Дамян Яков“, „Жанет 45“, „Фют“ и други. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“. Носител на наградата „Константин Константинов“ за илюстратор.

Рекламни коментари

КНИГАТА Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО“ 2019!

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници Разни

Корици 4