Джед Рубенфелд
Тълкуване на убийството

Автор
Джед Рубенфелд
Заглавие
Тълкуване на убийството
Издателска поредица
Кралете на трилъра
Авторска серия
Фройд №1
Тип
роман
Националност
Американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Криминална проза, Мистерия
Теми
Психология, Психиатрия

Преводач
Елена Кодинова
Година на превод
2008
Редактор
Шели Барух
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „БАРД“ ООД, Силвия Николова

Издател
ИК „БАРД“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II

Носител
хартия
Печатни коли
29
Формат
84/108/32
Брой страници
464
Подвързия
мека
Цена
11.99 лв. / 6.15 €

ISBN
978-954-585-962-5
УДК
820(73)-312.4

Анотация
Заплетен исторически трилър с участието на Зигмунд Фройд и диаболичен убиец, нападащ богати манхатънски наследници…

В една гореща августовска вечер през 1909 година Зигмунд Фройд пристига в Америка, придружен от своя съперник и протеже Карл Юнг.
В богаташки апартамент на висок етаж е открито тялото на удушена красива млада жена. Тя е овесена на полилея, преди това е бита с камшик и обезобразена. На следващия ден друга красавица, бунтарски настроена наследница на заможно семейство, която презира висшето общество, се измъква на косъм от лапите на убиеца. Но Нора Актън страда от хистерия и не може да си спомни нищо. Д-р Стратъм Янгър е помолен да й помогне. Той е един от първите психоаналитици на Америка и моли лично Фройд да го наставлява.
„Тълкуване на убийството“ отвежда читателите в светски салони, в тайни проходи, в Китайския квартал и дори под водите на Ист Ривър. Фройд се бори със съперничеството на Юнг и заговор, който се опитва да го унищожи.
Информация за автора
Джеф Рубенфелд е учил в „Принстън“, „Джулиард скул“ и „Харвард“. В момента е професор по право в „Йейл“. Автор е на „Революция в съдебната система: Структура на конституционното право на Америка“ (Университетско издателство на „Харвард“, 2005) и на високо оценения труд „Свобода във времето: Теория на конституционното самоуправление“ (Университетско издателство на „Йейл“, 2001).
Рекламни коментари
„“Тълкуване на убийството" е елегантно написана, истинска наслада за душата и бележи появата на превъзходен и много забавен разказвач."

„“Тълкуване на убийството" е магнетично четивна книга, която ни завладява от самото начало с любопитен сюжет и интригуващи герои, но също така и с идеите си — всъщност цялата система от идеи. Това е много убедителен трилър, който ще ви накара да преразгледате мистериите на Фройд и „Хамлет“. Пред вас е роман, който ще можете да оставите само когато искате да се замислите по-дълбоко над него."
— Матю Пърл, автор на „Клубът Данте“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Jed Rubenfeld
The Interpretation of Murder (Freud #1)
© 2006 by Jed Rubenfeld

Въведено от
Rinaldo
Създадено на
Обновено на

Източници
https://www.goodreads.com/book/show/820394.The_Interpretation_of_Murder?ac=1&from_search=true
http://www.bard.bg/book/?id=1136&q=%D0%A2%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE
Промени
...

Корици 2