Ъруин Шоу
Спускане от върха
Промени

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Мак Станчев; Милица Капричева
Формат
84/108/32
Жанр
Роман за съзряването
Категория
···················· Съвременни романи и повести
УДК
820(73)-31
ISBN
954-8261-03-0
Националност
американска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Top of the Hill
© 1979 by Irwin Shaw
Анотация
Майкъл Стор се отказва от удобния си, привидно успешен живот, за да се отдаде на екстремни спортове. Майкъл е потиснат от живота си в Ню Йорк и кариерата си на висш ръководен пост. Изпитва жизнена необходимост от по-чисто, просто и здравословно съществуване. Открива нужното вълнение, но с него вървят и непредвидени усложнения. Защото някои от личните връзки, в които се заплита, се оказват не по-малко опасни от екстремните спортове… (от Интернет; виж Източници)
Информация за автора
Ъруин Шоу (1913-1984г.) е американски драматург, сценарист и писател, чиито творби достигат продажби от над 14 милиона копия.
Кариерата си започва, като пише сценарии за различни радиопредавания. Първата негова драма, която бива изиграна на сцена, е „Погребете мъртвите“ — експресионистична пиеса, разказваща историята на група войници, които падат в битка, но отказват да бъдат погребани.

Името на Ъруин Шоу е най-добре познато с романите „Младите лъвове“ и „Богат, беден“. В първият („Младите лъвове“) действието разказва за съдбата на трима войници по време на Втората световна война. През 1958 по книгата е направена филмова адаптация, в която участват Марлон Брандо, Монтгомъри Клифт и Дийн Мартин. Историята в „Богат, беден“ се завърта около трима братя, преживели Втората световна война и опитващи се да открият своето място в променения и мъчен свят.
Други по-популярни творби на Ъруин Шоу са „Спускане от върха“, „Хляб по водите“, „Вечер във Византия“, „Просяк, крадец“.
(от Интернет; виж Източници)
Източници
https://www.gnezdoto.bg/spuskane-ot-vyrha
Записът е непълен
1
Печат
ДФ „Абагар“, В. Търново
Излязла от печат
декември 1992 г.
Печатни коли
21
Поредност на изданието
първо издание
първо
Адрес на издателя
ул. „Братя Миладинови“ 68
Цена
27 лв.
Редактор
Димитър Станков
Художник
Петьо Маринов
Коректор
Анелия Станкова; Надя Димитрова
Предпечатна подготовка
„Минков и сие“ — Варна
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
К
1250-58a230ab52376.jpg
ЗК
1250-58a230ab5678a.jpg
Сканирани страници
Nb Scans
4
7