Алън Грац
Забранете тази книга

Автор
Алън Грац
Заглавие
Забранете тази книга
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Елена Павлова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Редактор
Виктория Иванова
Коректор
Правда Василева
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Станимира Вълева
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
02.04.2018
Печатни коли
15
Формат
60/84/16
Брой страници
240
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
14,99
ISBN
978-619-151-422-9
УДК
821.111(73)-93-31
Анотация

Читателите, библиотекарите и всички оспорвани книги си имат нов герой! Изправете се и ръкопляскайте, любители на книгите! Това е за вас.
Кати Апълт, носител на медала „Нюбъри“

Всичко започва от едно празно място на рафта в училищната библиотека. Мястото, на което обикновено стои любимият роман на Ейми Ан. Книгата не е взета от друг ученик. Любимата книга на Ейми Ан е забранена. И не е само тя. В библиотеката се появяват списъци с „неподходящи за учениците“ книги и броят на забранените заглавия продължава да расте.
Обикновено мълчалива и нерешителна, този път Ейми Ан решава да действа и основава тайна библиотека на забранените книги в своето шкафче. Но дали тайната е добър начин да защитиш онова, което обичаш? Скоро Ейми Ан се изправя не само срещу загрижените възрастни, забранили книгите в библиотеката, а и срещу собствените си грешни избори и страхове. С подкрепата на приятелите си тя има един-единствен избор — да докаже, че всеки има силата да предизвика промяна, дори да е само хлапе.

„Забранете тази книга“ е изключителен роман и заслужава запазено място на лавиците на всяка библиотека в мултивселената!
Лорън Миракъл, автор на бестселър поредицата Internet Girls

Понякога обичам да си фантазирам, че съм главната героиня в книга. Мама, татко, сестрите ми и Ребека също участват, може би и госпожа Джоунс, класният — господин Вон, а и другите деца от класа. Но аз съм главната героиня. Онази, която обяснява всичко от свое име. И приключенията се случват на мен. Единственият проблем е, че най-хубавите книги не са тези, в които на главния герой просто му се случват разни работи. Най-хубавите са тези, в които героят сам прави нещо. И това е причината да не мога да съм главен герой в книга.
Никога не предприемам нищо.

Досега.

Когато любимата й книга е забранена в училищната библиотека, обикновено нерешителната Ейми Ан Олингер е принудена да действа.
Решението й е БШЗК.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Alan Gratz
Ban This Book (2017)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 6