Ваня Щерева
Стъклен дом • сезон 2

Автор
Ваня Щерева
Заглавие
Стъклен дом
Заглавие на том
сезон 2
Подзаглавие
Време за истина
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Теми
Екранизирано
Отговорен редактор
Красимир Гетов
Художник
Дамян Дамянов
Технически редактор
Божидар Стоянов
Коректор
Люба Камарашева
Предпечатна подготовка
Мирослав Стоянов
Издател
Сиела софт енд паблишинг АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
бул. „Владимир Вазов“ №9
Носител
хартия
Печатни коли
21,5
Формат
60/90/16
Брой страници
342
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
12 лв.
ISBN
978-954-28-0936-4
УДК
886.7-31
Анотация

Отвън, в приемната всички се чувстваха като в болничен коридор. Сякаш чакат да излезе докторът и да им каже новината. Сякаш светът се беше завъртял и ги бе отпратил в онази болница, пет месеца по-рано, когато един доктор им каза: „Направихме всичко възможно…“ Сега отново чакаха да разберат какво ще стане с Димитър. А Камен правеше всичко възможно. В кабинета. Да спаси живота на… себе си и Боряна. Това беше среща между двама бивши и настоящи собственици. Собственици на един мол и на едно женско сърце.

Още десет смърти би понесъл по-лесно. В още десет смърти би казал финални думи. Сега нямаше какво да каже. Един призрак премина през приемната. Без да погледне никого. Остави смут след себе си. И тишина. Само един къс звук, повторен три пъти в ритъм, наруши тази тишина. Ставрев плюеше в пазвата си. Трябваше да слуша повече Ваня. И нейната интуиция.

А Боряна трябваше да слуша себе си. Вина и любов, като две сиамски близначки дърпаха косата й от двете страни. Камен искаше от нея да реши. Сега. Боряна се колебаеше. С този избор нямаше как да се справи.

Ако думите на Боряна „С теб съм“ преди няколко часа завършваха с многоточие, зад сегашното „Оставам с него“ стоеше категорична удивителна. Даже три.

Много й се щеше на Елена бабата да развие алергия към въздух, та да се задуши и да се пренесе в ада, където й е мястото. Такава вероятност обаче нямаше, затова щеше да се наложи да я търпи до Апокалипсиса. И тогава, вероятно, майка му на Христо щеше да е Четвъртият конник — до Глад, Чума и Война щеше да язди Магдалена.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4