Паулу Коелю
Единайсет минути

Автор
Паулу Коелю
Заглавие
Единайсет минути
Тип
роман (не е указано)
Националност
бразилска
Език
български
Поредност на изданието
трето
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Даниела Петрова
Език, от който е преведено
португалски
Година на превод
2003
Редактор
Маргарита Дренска
Технически редактор
Вяра Николчева
Коректор
Петя Калевска, Галя Христова
Оформление на корица
Лиляна Дворянова
Издател
Обсидиан
Година на издаване
2019
Печат
„Абагар“ АД — Велико Търново
Носител
хартия
Излязла от печат
18.04.2019
Печатни коли
17
Формат
84×108/32
Брой страници
272
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
18 лв.
ISBN
978-954-769-471-2
УДК
821.134.3(81)-31
Анотация

Някои книги ни карат да мечтаем. Други ни връщат към действителността.

Мария е момиче от малко бразилско градче, чиито първи сърдечни пориви й носят разочарование и тя започва да вярва, че истинска любов не съществува, че „любовта е източник най-вече на страдания“.
Едно случайно запознанство става причина Мария да замине за Женева, където се надява да спечели слава и пари като танцьорка, но накрая става проститутка. Неочакваната среща с млад художник поставя на изпитание разбирането й за любовта. Сега тя трябва да избира дали да продължи по пътя на оголените плътски удоволствия, или да рискува да бъде наранена в търсене на свещения секс на влюбените.

Модерна притча за еротиката и алхимията на любовта.

След дългото ми общуване с хората, които идват тук, стигнах до извода, че те използват секса като някакъв вид дрога: за да избягат от действителността, да забравят проблемите си, да се отпуснат. Но като всички останали наркотици и сексът е вредна и разрушителна практика.
Ако някой иска да се дрогира, независимо дали със секс или с нещо друго, си е негов проблем; последствията от действията му ще бъдат добри или лоши в зависимост от това, което той самият е избрал за себе си. Но ако искаме да успеем в живота, трябва да разберем, че онова, което е „поносимо“, е съвсем различно от онова, което е „хубаво“.
Противно на мнението на моите клиенти сексът не може да бъде практикуван по всяко време. Във всеки от нас има скрит часовник и за да правят секс двама души, стрелките на часовниците им трябва да показват един и същ час по едно и също време. А това не се случва всеки ден.

Информация за автора

Животът е основният източник на вдъхновение за книгите на Паулу Коелю. Той се сблъсква със смъртта, преодолява лудостта, експериментира с наркотици, устоява на мъчения, занимава се с магия и алхимия, учи философия и религия, чете много, губи и възвръща вярата си, опознава болката и удоволствието от любовта и търси своето място в света. Коелю вярва, че ние носим в себе си нужната сила да открием своето призвание.
Първият му роман, „Алхимикът“, е променил живота на милиони хора. Малала Юсафзай и Фарел Уилямс, Бил Клинтън и Мадона го цитират като източник на вдъхновение.
Книгите на Паулу Коелю са преведени на 81 езика и са продадени 8 225 милиона екземпляра по целия свят. Той е носител на 115 международни награди, а от 2007 г. е пратеник на мира на ООН.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Paulo Coelho
Onze minutos (2003)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Година на превод: https://plus.bg.cobiss.net/opac7/bib/1040956132#full
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници

Корици 4