М. Дж. Роуз
Загадъчни ухания

Автор
М. Дж. Роуз
Заглавие
Загадъчни ухания
Авторска серия
Превъплъщение №4
Тип
роман
Език
български
Категория
Трилър
Жанр
Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Преводач
Катя Перчинкова
Език, от който е преведено
английски език
Година на превод
2013
Редактор
Теменужка Петрова
Художник
Кръстьо Кръстев
Коректор
Снежана Бошнакова
Издател
Слънце
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
1000 София, пл. „Славейков“ 11
Печат
ИНВЕСТПРЕС АД
Други полета
М. Дж. Роуз — псевдоним на Melisse Shapiro.
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
430
Подвързия
мека
Цена
12,99
ISBN
9789547421950
УДК
820(73)-31
Анотация
Тайна, заради която си струва да умреш…

Открай време видения от миналото тормозят Жаки л’Етоал, а най-ранните й спомени са обгърнати от екзотичните ухания, с които е израснала като наследничка на френска парфюмерийна компания. Виденията й стават все по-страшни след самоубийството на майка й, докато накрая не попада на лекар, който успява да й помогне, като я учи как да разпознава митологичните символи в халюцинациите си. С помощта на това си умение Жак си изгражда успешна кариера като митолог, телевизионна водеща и писателка.

Брат й Роби — който ръководи компания „л’Етоал“ се обажда на Жаки, за да й каже, че е открил нещо удивително в семейните архиви, Скоро след това Роби изчезва преди да успее да разкрие тайната, оставяйки след себе си труп.

Жаки заминава за Париж, за да разбере истината за изчезването на Роби и открива, че тайната всъщност е загадъчен парфюм, изработен по времето на Клеопатра. Възможно ли е това древно ухание да отключва способността за припомняне на минали животи и така да докаже, че прераждането съществува? Ако този парфюм има силата да промени света, то заради него би си струвало и да… убиеш.

"Загадъчни ухания " е удивителен роман, в който се преплитат исторически факти, страсти и съспенс, описващ опияняваща история, която се простира от Древен Египет по време на управлението на Клеопатра, през Френската революция и борбата на Тибет с Китай до блясъка на съвременен Париж.
Информация за автора
М. Дж. Роуз е публикувала над 10 романа. „Загадъчни ухания“ е класиран сред 10-те книги в престижните класации на "Publishers Weekly " и „Amazon“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
M. J. Rose (Melisse Shapiro)
The Book of Lost Fragrances (2012)
Въведено от
midnight_sun17
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2