Франческо Алберони
Обичам те

Автор
Франческо Алберони
Заглавие
Обичам те
Издателска поредица
Всичко за любовта
Националност
италианска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Приложна психология
Преводач
Ния Филипова
Език, от който е преведено
италиански
Година на превод
2010
Редактор
Юдит Филипова
Редактор на издателството
Росица Ташева
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Албена Накева
Предпечатна подготовка
Милана Гурковска
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Симолини“
Носител
хартия
Излязла от печат
11.01.2010
Печатни коли
19
Формат
84×108/32
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
14 лв.
ISBN
987-954-529-740-3
УДК
177.6
Анотация

Какво е любовта? Ад или рай? Известният италиански социолог Франческо Алберони ни предлага сериозен и изчерпателен анализ на многобройните механизми, които задвижват това единствено по рода си чувство и които е необходимо да познаваме, за да го изживеем пълноценно.
Страстта, ревността, мечтите, идеалите, еротизмът могат да направят съществуването ни прекрасно или непоносимо. Как и защо?
Позовавайки се на множество примери от живота, литературата, киното и историята, Франческо Алберони отговаря на тези въпроси. Той създава цяла НАУКА ЗА ЛЮБОВТА и обяснява достъпно и убедително как се заражда тя, как се развива, кое й пречи и кое я насърчава, както и как е устроена двойката, каква е ролята на ревността, на верността и изневярата.

„Обичам те“ е книга-наръчник за всеки, който иска да знае нещо повече за едно от най-загадъчните и най-неизследваните проявления на човешкото същество.

Информация за автора

Франческо Алберони (роден 1929) — дългогодишен преподавател по социология в университетите в Милано, Лозана и Катания, консултант по комуникационни стратегии, член на борда на директорите на телевизия РАИ, колумнист във в. „Кориере дела сера“ — е известен сред социолозите и читателите в цял свят с изследванията си върху колективните движения, върху чувствата — любовта, влюбването, приятелството, завистта, алтруизма, както и върху ценностите, от които зависят постъпките ни във всекидневието. Книгите му „Еротизмът“, „Приятелството“, „Първата любов“, „Завистта“, „Оптимизмът“ и др. са преведени на повече от двайсет езика.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Francesco Alberoni
Ti Аmo (1996)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Анотация, за автора - сайта на издателя.
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2