Оливър Боудън
Орденът на асасините

Автор
Оливър Боудън
Заглавие
Орденът на асасините
Подзаглавие
Тайният кръстоносен поход
Тип
роман
Националност
Английска
Език
български

Преводач
Цветана Генчева
Редактор
Лилия Анастасова
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо

Издател
Издателство „ЕРА“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Печатница
„ЕКСПЕРТПРИНТ“ ЕООД

Брой страници
328
Подвързия
Мека
Цена
12,99 лв.

ISBN
978-954-389-190-0

Анотация
На палубата над него асасинът чу суматохата, познатото тупуркане на крака, което известява приближаването към сушата. Членовете на екипажа заемаха местата си, хващаха се за въжетата, заслоняваха очи, за да се вгледат в далечината към трепкащите светлини на пристанището в очакване на нови приключения.
И асасинът очакваше новите приключения. Неговите щяха да са доста по-различни от онова, което си представяха хората от екипажа, почитатели на таверните и курвите. Асасинът почти им завидя за простичкия живот. Неговата задача беше много по-сложна.
Той затвори дневника на Николо и отмести книгата, пръстите му докоснаха старата подвързия, докато обмисляше наученото. Времето щеше да покаже важността на всичко това. Той въздъхна дълбоко, загърна се в плаща, нагласи механизма на китката и смъкна ниско качулката. След това отвори вратата на каютата и излезе на палубата, където заслони очи, за да огледа пристанището, докато корабът пореше искрящото море, а хората на брега се събираха, за да ги посрещнат.
Ецио беше пристигнал в големия град. Константинопол го очакваше.
Рекламни коментари
Неразказаната история на Алтаир — Върховния учител асасин
Бащата на Марко Поло — Пиколо, най-накрая разкрива тайната, която е пазил цял живот — историята на Алтаир, един от най-впечатляващите членове на Братството на асасините.
Той винаги се е подчинявал на правилата на Братството. Но в един ден нарушава трите най-важни сред тях и статутът му на Върховен учител е отнет. За да го заслужи отново, Алтаир се отправя на непосилна мисия. Тя го отвежда в Светите земи и го изправя срещу деветима свирепи врагове. Най- коварният от тях е Робер дьо Сабле — водачът на тамплиерите. Докато опитва да докаже всеотдайността си, Алтаир разбира истинската същност на Ордена на асасините.
В „Тайният кръстоносен поход“ историята на Алтаир е разказана за пръв път. История, белязана от дългата борба срещу заговора на тамплиерите, трагедията на едно семейство и жестокото предателство на стар приятел.
Разказ за едно пътуване, което ще промени хода на историята….
Роман по култовата компютърна игра.
Бележки
www.erabooks.net
Бележки за изданието, от което е направен преводът
by Oliver Bowden
Copyright © 2011 Ubisoft Entertainment. All rights reserved. Assassin's Creed, Ubisoft and the Ubisoft logo are trademaks of Ubisoft Entertainment. All artworks are the property of Ubisoft.

Въведено от
petya_pe
Създадено на
Обновено на

Източници
Сканиране: дао
...

Сканирани страници