Ал Торо
Котаракът и Черният нарцис

Автор
Ал Торо
Заглавие
Котаракът и Черният нарцис
Алтернативно заглавие
Котарака и Черният нарцис
Авторска серия
Приключенията на Котарака №1
Други автори
Ейдриън Уейн (предговор)
Тип
книга игра
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Книги игри
Жанр
фентъзи

Художник
Светослав Петров
Художник на илюстрациите
Светослав Петров
Коректор
Антоанета Халачева
Предпечатна подготовка
Петър Маринов

Издател
Сдружение „Книги-игри“
Година на издаване
2011
Печатница
„Инвестпрес“ АД

Носител
хартия
Печатни коли
11.5
Формат
210×145
Брой страници
184
Тираж
1000
Подвързия
мека
Цена
10
С илюстрации
да

ISBN
978-954-799-955-8
УДК
087.5

Анотация
Черният нарцис е първата книга от поредицата за Котарака, като до момента историята за него е запланувана в шест големи книги-игри и съпътстващи ги разкази-игри. Книгите ще следят неговата основна история, а разказите — най-често отделни случки или мисии. Главният герой в тези приключения е момче, загубило родителите си като съвсем малко, впоследствие отгледано от своя чичо Гобин, наемен убиец, твърдо решен да превърне племенника си в най-добрия професионалист, бродил по Крея. Момчето се оказва изключително талантливо и още невръстно усвоява на завидно ниво умения които са безценни за професията му и оцеляването на улицата.

По стечение на обстоятелствата, в „Черният Нарцис“ Котарака се оказва замесен в заговор и е заставен да извърши важно политическо убийство. Как ще подходи към ситуацията, на кого ще се довери и каква част от цялата мистерия ще успее да разкрие — това зависи единствено от твоите решения и съобразителност.

Съдбата на Котарака е в ТВОИТЕ ръце!
Информация за автора
Ал Торо (Александър Торофиев) е български автор на интерактивни произведения и къси разкази, най-популярен с поредицата за „Котарака“ — мрачно и сериозно фентъзи за млад авантюрист. Дебютира в „Алманах Нова Българска Литература 2008“ през 2008, участва с разкази в още три издания на алманаха през следващите години — в томовете поезия и проза. Във възраждането на книгите-игри у нас той е редактор, издател и публицист. През 2014 г. печели първо място в Националните Фантастични Награди в категория най-добра „компютърна“ игра с мобилното заглавие „Seasons of War“, на което е гейм дизайнер и продуктов мениджър в команията Империя Онлайн.

Въведено от
Al Toro
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени
...

Корици 3

Сканирани страници 11