Джон Хънтър
Гангстери в Лондон

Автор
Джон Хънтър
Заглавие
Гангстери в Лондон
Издателска поредица
Светът на сенките
Тип
роман
Език
български
Поредност на изданието
второ
Категория
Криминална проза
Редактор
Иван Тренев
Художник
Лиляна Басарева
Технически редактор
Стефан Маринов
Издател
Тренев & Тренев
Град на издателя
София
Година на издаване
1991
Печат
ДФ „Полиграф“ — Перник
Носител
хартия
Брой страници
208
Подвързия
мека
Цена
10,98 лв.
УДК
820-31
Анотация

Напразно ще търсите нещо по-увлекателно от поредицата „Светът на сенките“

Джон Хънтър сравнително рядко се е появявал в българските книжарници до 1944 година, но винаги е успявал да поддържа необикновения интерес у читателя. Той е от малцината изключително даровити световни писатели с категорично свой периметър в криминалния жанр.
По установена вече традиция „Т & Т“ предлага на читателите най-вълнуващото, най-оригиналното, подбрано между десетките и стотици криминални романи, отдавна станали бестселъри по света. И моето редакторско и писателско мнение, подир четиридесет и пет години премълчаване на Джон Хънтър у нас, е че просто не е възможно читателят да не изпита удоволствието, което изпитах аз при редактирането на „Гангстери в Лондон“.
Умението да се държи читателя в страхотно напрежение, но и гражданската развълнуваност, доблестта и вярата в доброто начало са отправните точки на знаменития Джон Хънтър при отразяването на живота на така наречените тъмни сили, които все още застрашават смета с омраза, жестокост, отчуждение и разруха.

Информация за автора

Богатството, както и славата, идват понякога късно в живота на царете на бестселърите. В огромния маратон, който не от вчера са поели десетки, повече или по-малко талантливи, световни писатели в борбата за правото да бъдеш наречен „цар на международния бестселър“, мнозина не изведнъж постигат ураганен успех, но минават години — пет, десет, двадесет, петдесет и ето че биват открити, че твърдението на съвсем сериозни критици за „несериозността“ на криминалния жанр се оказва несериозно. Всеки литературен жанр си има своите неповторими постижения, своето неповторимо място в аналите на литературата. Читателят, вчерашен или днешен, винаги е имал и ще има нужда както от чисто философската книга, така и от една чудесно разказана, изпълнена с напрежение история, която покорява още от първата страница.
Несъмнено Джон Хънтър е един от най-способните криминални разказвачи, познавачи на живота на големите банди, на битките между гангстерските организации в многомилионните градове по света. Той е автор на много романи, посветени на тази тема и неслучайно е сменял псевдоними. Неговото име се появява сред книжния български пазар през 1931 година — издава го „Книгоцвят“ в печатницата на „Граф Игнатиев“ 11, в София, с названието „Книгпеграф А. Д.“. Успехът е огромен.
Настоящето издание „Гангстерите в Лондон“ е превод от английски, който е съобразен изцяло с изискванията на съвременния читател във всяко отношение. С него Джон Хънтър отново доказва, че остава незаменим майстор на криминалния роман.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Todhunter Ballard ака John Hunter
Без сведение за оригиналното заглавие.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Чужди рафтове

Корици 2