Катрин Панкол
Muchachas 3

Автор
Катрин Панкол
Заглавие
Muchachas 3
Авторска серия
Момичетата №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман, Чиклит
Преводач
Румяна Маркова
Език, от който е преведено
френски
Редактор
Росица Ташева
Художник
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Здравка Букова
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
Печатница „Инвестпрес“
Носител
хартия
Излязла от печат
15.06.2015
Печатни коли
41
Формат
84×108/32
Брой страници
656
Подвързия
мека
Цена
18 лв.
ISBN
978-619-150-584-5
УДК
840-31
Анотация

Четири години след трите романа с колоритни заглавия Катрин Панкол издава нова трилогия с лаконичното име Muchachas (1, 2 и 3). В третия и последен том от трилогията съдбите на героите постепенно се разплитат. Стела и Жозефин, които вече знаят, че са полусестри, най-сетне се срещат. Стела е твърдо решена да отмъсти на Рей Валенти с помощта на последната му любовница Виолет. Гари си мисли, че обича две мучачас — Ортанс и Калипсо, но ще му се наложи да избере едната. Ортанс е обсебена от модната къща, която смята да основе в партньорство с богатата Елена. А голямата изненада е участта на лошия Рей Валенти.
Съдбите се разплитат, но и търпят развитие. Появяват се нови подробности, които намекват за начало на нови истории, възникват въпроси, очакващи своя отговор. Читателят става от масата възхитен от вкусното ястие, но и леко гладен, както и следва да бъде при здравословното хранене. Може би апетитът му ще се задоволи напълно със следващата трилогия. Очакваме я с нетърпение.

Информация за автора

Катрин Панкол (p. 1954 г.) е завършила френска филология, преподавала е френски и латински, работила е като журналист и е живяла в Ню Йорк, където следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет. Още първите два романа й спечелват известност и тя се отдава само на писане. Издала е общо 15 романа, като трилогията „Жълтите очи на крокодилите“, „Бавният валс на костенурките“ и „Катеричките от Сентрал парк са тъжни в понеделник“ (ИК „Колибри“, 2011–2013) пожънва огромен успех и затвърждава репутацията й. Панкол е преведена на 25 езика, а само от трилогията й са продадени над шест милиона екземпляра.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Katherine Pancol
Muchachas 3 (2014)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2