Дженифър Л. Арментраут
Войната на две кралици

Автор
Дженифър Л. Арментраут
Заглавие
Войната на две кралици
Авторска серия
От кръв и пепел №4
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска (не е указана)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Фентъзи
Жанр
Детско и младежко фентъзи, Фентъзи
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Цветелина Тенекеджиева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Редактор
Радка Бояджиева
Художник
Hang Le
Коректор
Таня Симеонова
Предпечатна подготовка
Ваня Димитровска
Издател
Анишър, „Егмонт България“ ЕАД
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
ул. „Фритьоф Нансен“ 9, 1142
Печат
„Мултипринт“ ООД, Костинброд
Други полета
Празни страници: 6.
Носител
хартия
Излязла от печат
28.05.2022 г.
Брой страници
768
Тираж
3000
Подвързия
мека
Цена
29,90 лв.
ISBN
978-954-27-2800-9
УДК
821.111(73)-312.9
Анотация

От отчаянието на златни корони…

Кастийл Да’Ниър знае твърде добре, че никой не е по-жесток и пресметлив от Кървавата кралица. Но никой, дори той самият, не може да си представи какво крие тя. Това, което е направила, е почти немислимо.
Родена от простосмъртна плът…
Нищо няма да спре Попи да освободи своя крал и да унищожи всичко, което Кървавата корона представлява. Със силата на пазителите на Древния бог на живота и подкрепата на вълчаците, тя ще трябва да убеди атлантийските генерали да започнат война по нейния начин — този път не може да има отстъпление. Това е последната надежда за бъдеще, в което двете кралства ще живеят в мир.
Велика древна сила се въздига…
Заедно Попи и Кастийл трябва да прегърнат старите и нови традиции, за да опазят близките си и онези, които не могат сами да се защитят. Но войната е само началото. Древни сили са разбудени, готови да отприщят невиждан ужас, започнал преди хилядолетия. За да сложи край на започнатото от Кървавата кралица, Попи трябва да се превърне в онова, което пророчеството й е предсказало — в онова, от което се страхува най-много.
Като Предвестник на смърт и унищожение.

Информация за автора

Дженифър Л. Арментраут е писателка, оглавила класацията за най-добър международен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Всички слухове, които вероятно сте чули за състоянието й, не са верни. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози.
Мечтата й да стане писателка се зародила в часовете по алгебра, през по-голямата част от които пишела разкази… затова и не може да се похвали с добри оценки по математика. Дженифър пише юношески любовни романи — паранормални, фантастика, фентъзи и съвременни. Книгите ѝ се издават от „Тор Тийн“, „Ентенгълд Тийн“, „Брейзън“, „Дисти/Хайпириън“ и „Харликуин Тийн“. Книгата й „Wicked“ е избрана за екранизация от „Пешънфликс“ и снимките са започнали в края на 2018 г. Юношеският ѝ любовен съспенс роман „Don’t Look Back“ е номиниран за „Най-добър юношески роман“ за 2014 г. от Американската асоциация за юношеска литература, а романът й „The Problem With Forever“ печели наградата РИТА през 2017 г.
Пише и съвременни и паранормални любовни романи за възрастни и млади възрастни под творческия псевдоним Дж. Лин.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jennifer L. Armentrout
The War of Two Queens (2022)
(The fourth book in the Blood and Ash series)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2