Ошо
Книга на тайните • том 2

Автор
Ошо
Заглавие
Книга на тайните
Заглавие на том
том 2
Подзаглавие
Беседи върху „Виджяна Бхайрава Тантра“
Националност
не е указано
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Самоусъвършенстване и алтернативно познание

Преводач
Емил Колев
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Мирослава Димитрова

Издател
Издателска къща „Одисей“
Град на издателя
София
Година на издаване
1993
Печатница
Ес принт
Други полета
Има разлика в цената на едно и също издание. Виж задна корица.

Носител
хартия
Брой страници
382
Подвързия
мека
Цена
6

ISBN
954-8127-01-6

Анотация
ИК „Одисеи“ предлага на вашето внимание втори том от най-значителното произведение на известния в цял свят Ошо (Бхагван Шри Раджниш).

Това е една книга за последователите на всички религии. Това е книга и за тези, които изобщо не вярват в Бога. Защото в нея не става дума за вяра или неверие, а за метод. Книга, в която читателят ще намери своя метод за постигане на хармония с универсума и себе си. Книга, в която ще прочете за 112-те тантристки метода, предадени според легендата от Шива на съпругата му Деви. Буда, Махавира, Исус Христос, Мохамед — всички те са постигнали своето Просветление с някой от разглежданите тук методи.
Четенето на книгата доставя истинска интелектуална наслада заради начина, по който са представени и анализирани въпросите на живота и смъртта, любовта и омразата, доброто и злото, крайното и безкрайността. Като илюстрация на своите тези Раджниш ни разказва десетки великолепни истории от живота на великите религиозни учители на човечеството: Буда, Христос, Мохамед, Нагарджуна, Мойсей, Бодхидхарма и много други, развежда ни из манастирите на дзен будизма, чете ни пасажи от свещените книги — Ведите, Корана, Библията и ни разкрива техния скрит смисъл, води дискусии със 3. Фройд, К. Юнг, Ж.-П. Сартр, Д. Юм, Фр. Ницше; позовава се на А. Айнщайн, И.П. Павлов, Г. Гюрджиев, Дж. Бъркли, М. Планк, А. Безант и др.

Пътят към света на любовта, тайнственото, хармонията и блаженството е в наши ръце. За тази цел служат 112-те методи на Шива, записани в древния трактат „Виджяна Бхайрава Тантра“ и разяснени подробно от автора.

Въведено от
dao
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Книжарници
Промени
...

Корици 4

Сканирани страници 9