Стивън Кинг
Капан за сънища
Промени

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Весела Прошкова; Весела Еленкова
Година на превод
2001
Формат
60/90/16
Жанр
Фантастика; Трилър; Екранизирано
Категория
···················· Хорър
УДК
820(73)-31
ISBN
978-954-655-104-7
Националност
американска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Dreamcatcher
© 2001 by Stephen King
Анотация
Четири момчета, родени и израснали в странното градче Дери, извършват благородно дело, без да подозират, че случилото се не само ще ги надари с телепатични способности, но безвъзвратно ще промени съдбите им.
Минават години, пътищата им се разделят. Свързват ги само приятелят от детинство — слабоумният Дудитс, когото навремето са спасили от банда садистични грубияни, и ежегодните ловни експедиции до Бърлогата — усамотена хижа в местността Джеферсън Тракт сред горите на Мейн.
Както обикновено Хенри, Джоунси, Бобъра и Пит с нетърпение очакват поредната си среща, но последвалите събития ще се окажат фатални и за четиримата. Кошмарът започва, когато по време на снежна буря приютяват в Бърлогата непознат ловец. Той твърди, че се е изгубил в гората, ала поведението и видът му са необичайни — зъбите му са изпадали, по лицето му се забелязва червеникав мъх, несвързано бръщолеви за странни светлини в небето.
Оказва се, че в Джеферсън Тракт се е приземил космически кораб на извънземни, разпространяващи телепатия и червеникавозлатиста плесен, която убива земните жители.
Районът е изолиран, правителството изпраща отряд командоси-главорези, чиято задача е да унищожат както нашествениците, така и хората и животните, прихванали космическата зараза.
Четиримата приятели са принудени да се борят за живота си, влизайки в битка със същество от друг свят. Единственият им шанс за оцеляване е скрит в миналото им… и в капана за сънища.

Жаждата ви за ужаси е на път да бъде утолена!
В „Капан за сънища“ има такава енергия и въображение, каквито повечето писатели не могат да постигнат цял живот. Прозата на Стивън Кинг е изящна, обсебваща и в същото време плашеща. Никога досега Кинг не се е сражавал така открито със сърцето на мрака. Не започвайте да четете книгата късно вечер освен ако не сте готови да осъмнете с нея!
Информация за автора
Стивън Кинг е уникален и въздействащ писател, чиито многобройни бестселъри са синоним на съвременниет романи. Роден е през 1947 г. в Портланд, Мейн. Завършва „Английски език и литература“ в Университета на Мейн. Първият му роман „Кери“ е публикуван през 1973 г. и оттогава той е написал повече от 40 романа и много разкази. Писателят живее със съпругата си Табита Кинг в Централен Мейн.
Бележки
Книгата притежава обложка.
Книгата притежава обложка.
1. издание от 2001 г. — ИК „Плеяда“
Записът е непълен
1
Причина защо е непълен
Има само сканове
Печатни коли
42
Поредност на изданието
второ (не е указано)
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II
Цена
14,99 лв. / 7,70 €
Коректор
Боряна Даракчиева
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД; Боряна Даракчиева