Мариса Мейър
Скарлет

Записът е непълен. (Липсва задна корица и последни страници)

Автор
Мариса Мейър
Заглавие
Скарлет
Авторска серия
Лунните хроники №2
Тип
роман
Националност
САЩ
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Научна фантастика
Жанр
Тийнейджърски, Фантастика, Фентъзи
Преводач
Кристина Георгиева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2013
Редактор
Лиза Балтова
Коректор
Сабина Георгиева
Издател
Егмонт България
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
1142 София, ул. „Фритьоф Нансен“ 9, ет. 4
Печат
„Инвестпрес“ АД, София
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
408
Подвързия
мека
Цена
12,90
ISBN
978-954-271-053-0
УДК
820(73)-312.9
Анотация
Героите са същите, но не съвсем — Червената шапчица търси отвлечената си баба, която се оказва ветеран от Съпротивата, пазеща страховита тайна, а големият лош вълк е на път да бъде опитомен от една целувка. Дори в бъдещето приказките започват с „Имало едно време…“.
Бабата на Скарлет Беноа изчезва без следа. Когато момичето тръгва да я търси, пътят го отвежда до Вълка — уличен боец, който може би има информация къде точно се намира старата жена. Разкривайки тайна след тайна, двамата откриват Синдер и спомените, грижливо пазени години наред, са на път да преобърнат хода на историята.
Информация за автора
Мариса Мейър е родена на 19 февруари 1984 г. в Такоума, Вашингтон, САЩ. От дете обича книгите и фантастичните романи. На 14 години се запознава с анимационния сериал „Сейлър Муун“ и сама започва да пише фензини за него под псевдонима Алисия Блейд публикувани на „Fanfiction.net“.
Завършва Тихоокеанския лутерански университет с бакалавърска степен по творческо писане. След дипломирането си работи в продължение на 5 години като редактор на книги. Стремейки да преследва писателска кариера завършва магистърска степен по творческо писане в университета „Пейс“. Мотивира се да пише първия си роман след участие в литературния конкурс „NaNoWriMo“, където участва с футуристичен преразказ на приказката „Котаракът в чизми“.
През 2012 г. е издаден първият ѝ фантастичен роман „Синдер“ от поредицата „Лунните хроники“. Главната героиня е подобна на Пепеляшка (cinder — прах), сираче със злобна мащеха, а красивият принц Кай кани именно нея на императорския бал. Всъщност тя е изключително талантлив механик киборг с тайнствено минало. Оказва се в епицентъра на интергалактическа битка и трябва да избира между дълга и свободата, лоялността и предателството, за да близките за нея хора. Романът става бестселър и дава старт на писателската ѝ кариера.
Мариса Мейър живее със семейството си в Такоума.
Рекламни коментари
Втората книга от Лунните хроники се появява на книжния пазар в САЩ в началото на тази година и е приета не по-малко радушно от предшественика си. С излизането си „Скарлет“ дебютира в листата за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, където присъства и „Синдер“. Сюжетът на романите очарова читатели в 24 държави със свежия и необичаен поглед към жанр, станал изключително популярен в последната година — преразказа на приказките от нашето детство. Критиката също не скъпи хвалебствия. „Стахотен избор за всички възрасти, тези романи ще доставят наслада и ще се четат — няколкократно“, заявяват от VOYA. "Феновете на Мариса Мейер ще се потопят с наслада в това амбициозно и напълно удовлетворяващо продължение на „Синдер“, пишат в Publishers Weekly.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Marissa Meyer
Scarlet
Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 1