Джефри Дивър
Дванайсетата карта

Автор
Джефри Дивър
Заглавие
Дванайсетата карта
Авторска серия
Линкълн Райм №6
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
трилър

Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2005
Редактор
Димитър Риков
Художник
Димитър Стоянов — Димо
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо

Издател
ИК „Ера“
Град на издателя
София
Година на издаване
2005
Печатница
Експреспринт ООД

Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
9,00 лв.

ISBN
954-939-511-1

Анотация
Ученичката Джинива Сетъл е мишена на професионален убиец.
Мотивите са неизвестни.
Първият опит за убийство е неуспешен, но за Линкълн Райм е ясно, че отново ще последва удар. Сред уликите, открити на местопрестъплението, е дванайсeтата таро-карта — картата на Обесения…
С помощта на полицията и ФБР необичайният екип Райм и Сакс трескаво издирва убиеца, като подновява разследването на един неразрешен и отдавна забравен случай. Воден от безпогрешния си инстинкт, Райм е убеден, че Джинива е набелязана за жертва заради дядо си Чарлз Сингълтън. Преди много години, в едно свое писмо Чарлз споменава за ТАЙНАТА, която би предизвикала торнадо от трагични последици, ако излезе на бял свят.
Случаят става още по-заплетен, когато Райм получава информация, че в престъплението са замесени банкери и политически лидери.
Каква е тайната, така ревниво пазена от Чарлз?

В „Дванайсетата карта“ всичко се случва само за два дни — блестящо постижение на Дивър, създателят на трилъри, в които скоростта на мисълта е по-важна от темпото на гонитбата.
Информация за автора
Дивър е роден в Чикаго през 1950 г. Още докато учи право и журналистика, в списание „Алфред Хичкок“ се появяват първите му разкази. През 1990 г. везните окончателно се накланят в полза на белия лист и Дивър се отказва от адвокатска практика.
Следва поредица трилъри, които бързо завладяват територии на пренаситения от образци на този жанр пазар.
Едно от нещата, които поддържат интереса към романите на Дивър, е умението всеки път да сътворява различни истории и да изненадва читателите с неочаквани сюжети, без да изневерява на стила си. Автор е на осемнайсет романа, преведени на двайсет и пет езика. Номиниран е четири пъти за награда „Едгар“.
Разведен е. Живее във Вирджиния и Калифорния, има немска овчарка.
Още първият роман за парализирания детектив Линкълн Райм — „Колекционера на кости“, е филмиран, откупени са правата и на „Убийте Райм“, „Каменната маймуна“ и „Милост“.

Въведено от
WizardBGR
Създадено на
Обновено на

Промени
Чужди рафтове
...

Сканирани страници 9