Тодор Андонов
Хероин

Автор
Тодор Андонов
Заглавие
Хероин
Тип
Роман
Националност
Българска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Българска литература
Жанр
Българска проза

Редактор
Станислав Симеонов-Шушу
Коректор
Люба Борисова
Оформление на корица
Валя Андонова
Предпечатна подготовка
Галина Андонова

Издател
„Атеа Букс“ ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2017

Носител
хартия
Формат
150×210×30
Брой страници
368
Подвързия
Мека
Цена
14,00 лв.

ISBN
978-619-728-036-4
УДК
886.7-31

Анотация
Една пратка хероин се превръща в „главен герой“, по следите на който хукват и „добрите“, и „лошите“. Ситуирано на нашенска земя, действието препуска през Европа и света. И кроткият провинциален главен сержант Милчо Милев, броящ часовете до пенсионирането си, дори не подозира докъде ще го отведе убийството на една жена. А когато на „тепиха“ се появява и старият му приятел Ачо, вече нищо не е такова, каквото изглежда…
Умело заплетен сюжет, логично изградени образи, неочаквани обрати и още по-скандална развръзка — все добри залози за качествено и интригуващо четиво!
Информация за автора
Тодор Андонов е роден на 1.08.1959 г. в гр. Нови Пазар. Неговият житейски и творчески императив е: „Никога не се предавай!“ С него върви през годините на своя живот и преодолява трудностите му преди и след като напълно загубва зрението си през 1995 г. Завършил е българска филология, фирмен мениджмънт и психология в Шуменския университет. Работил е като художник, началник на телевизионен сервиз, учител по класическа китара, началник отдел и ръководител направление в производствено предприятие. Изпълнява в съпровод на китара свои песни, активист е на бард движението у нас. Сам си е тонрежисьор и звукооператор. С ведрото си чувство за хумор дълго време повдига настроението на слушателите всеки ден като радио водещ. Не приема орисията си на сляп като проклятие и трагедия, а като предизвикателство и активно консултира като психолог деца и възрастни.
В момента е журналист, писател и издател. Член е на Клуба на писателите криминалисти към СБП. Автор е на книгите: „Баща и учител на слепите“, „Като българи“ (в съавторство със Станислав Симеонов — Шушу), „Осмият ден“, „Етюд с морени“, „Вариации в си бемол мажор“. Носител е на национални литературни и музикални награди. Два пъти печели втора награда на литературния конкурс за кратък криминален разказ „Атанас Мандаджиев“ — през 2006 г. с разказа „Билярдната топка“ и през 2008 г. с „Вариация за китара и труп“.
Бележки
Книгата се предлага с два дизайна на корицата.

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на

...

Други корици

Сканирани страници