Промени – Те ти, булка, Спасовден – Ангел Спасов

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Жанр
Хумор и сатира
Категория
···················· Съвременни български романи и повести
УДК
886.7-313
Анотация
„“Те ти, булка, Спасов ден" е сатиричен, пародийно еротичен, бързосюжетен, главозамайващ роман, истински паноптикум на пошлотията, която заля посткомунистическа България. От първата до сетната страница авторът се киска над персоните си, които явно познава отблизо — и затова с такава лекота и замах ги обрисува. Те са продукт колкото на бившите соцотношения, толкова и на демоничната ни демокрация: кухи същности, вълнуващи се единствено от сексуална гимнастика, изневери, сватби по сметка, далавери. Това е ситият свят на средния български простак, грозна гротеска на масовата бездуховност. За равновесие Спасов е притурил и един пълен глупак, като не е пропуснал да докачи и медийните парвенюта."
— Румен Леонидов
Информация за автора
Ангел Спасов завършва ТДВА , „Дърворезба и вътрешна архитектура“. После идва казармата, веднага след това попада и се дооформя като студент в УНСС „Финанси“. След всичко това той става покорен слуга на всички пороци без пророци: на русите и на черните жени, на скъпите коли, на домашната ракия, на свинското и на веселите компании.
В най-близката стопанска история на България не е бил деен труженик и участник (понякога по желание, друг път — не) само в строежа на „Ал. Невски“. Студентски кооперации, югоембарго, познанства от всякакъв вид в силовите застрахователи, опознаване на митническите администрации само допълват житейските основания и познания, довели до написването на книгата.
Печатница
Литус
„Litus“
Издател
Издателство „Литус“
ИК „Litus“
Цена
15
15 лв.
Предпечатна подготовка
Литус
„Litus“