Промени – Дневниците на героя – Рик Риърдън

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Жанр
фентази
Градско фентъзи; Детско и младежко фентъзи; Митологично фентъзи; Митология; Фентъзи
Категория
·········· Фантастика
···················· Фентъзи
ISBN
9789542708483
978-954-27-0848-3
Националност
американска
Анотация
Какви опасности дебнат Люк и Талия по пътя им към лагера на нечистокръвните? Ще успеят ли Пърси и Анабет да възвърнат откраднатия кадуцей на Хермес от огнедишащ гигант, който не е настроен благосклонно към натрапници? Как точно трябва да подходят Лио, Пайпър и Джейсън, за да открият избягала маса, като междувременно се измъкнат на група пристрастени към партита менади (които може и да са донякъде побъркани) и предотвратят мащабна експлозия… в рамките на един час или дори по-малко?
С типичното си чувство за хумор и много въображение Рик Риърдън поднася отговорите в „Дневниците на героя“ — универсално ръководство в света на всичко, свързано с Пърси Джаксън и неговите приятели от гръцкия и римския лагер.
Книгата съдържа четири непубликувани до момента разказа с героите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и „Героите на Олимп“. Оригинални илюстрации, интервюта и портрети на герои, карти и загадки допринасят за доброто настроение, което доставя тази изпълнена с екшън и най-разнообразни приключения колекция. Доказателството? В осмата си седмица в класацията за най-продавани детски книги на „Ню Йорк Таймс“ тя заема третото място на престижната листа.
Млади полубогове, приключенията ви очакват!
Подгответе се за трудни изпитания: боеве с чудовища и срещи със своенравни гръцки и римски богове по цялото земно кълбо. Тази поверителна колекция от неразказвани преди истории, портрети на герои, интервюта, карти и загадки от старшия писар на лагера на нечистокръвните Рик Риърдън ви дава възможност да се присъедините към любимите ви полубогове от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и „Героите на Олимп“. Съпътствайте ги, докато те се борят със зловещи врагове и преодоляват опасности. Това, което ще научите в тази книга, може да спаси живота ви в бъдеще!
Информация за автора
Старшият писател на лагера на нечистокръвните Рик Риърдън ви дава възможност да се присъединете към Пърси Джаксън и неговите приятели в мисията им, която ще ги изправи срещу зловещи врагове и много изпитания. Проследете техните приключения в тази поверителна колекция от неразказвани досега истории. Това, което ще научите, може да спаси живота ви!
Рик Риърдън е автор на бестселърите „Изчезналият герой“ и „Синът на Нептун“, с които започва поредицата „Героите на Олимп“. Тя е продължение на базираната върху античната митология на гърци и римляни сага „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“. Рик е автор и на трилогията „Хрониките на Кейн“, посветена на древноегипетските легенди и предания. Риърдън е написал и криминалните романи от поредицата „Трес Навар“. Научете повече за него на адрес: www.rickriordan.com
№ в поредицата
3
Печат
„Полиграфюг“ АД, Хасково
Издател
Егмонт
Егмонт България
Град на издателя
София
Адрес на издателя
ул. „Христо Белчев“ 21
Цена
9,90
Редактор
Виктория Бешлийска
Художник
Стив Джеймс
Коректор
Таня Симеонова
Оформление на корица
Джоан Хил
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Език, от който е преведено
английски език
английски
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Heroes of Olympus: The Demigod Diaries
2012 by Rick Riordan
Son of Magic, 2012 by Haley Riordan
Художник на илюстрациите
Antonio Caparo
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
№ в Моята библиотека
8613