Джон Уилямс
Бъчърс Кросинг

Автор
Джон Уилямс
Заглавие
Бъчърс Кросинг
Език
български
Категория
Приключенска литература

Преводач
Емилия Л. Масларова
Език, от който е преведено
Английски
Година на превод
2016
Редактор
Слава Александрова
Художник
Иван Масларов
Коректор
Олга Иванова

Издател
„Лабиринт“
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Печатница
„Симолини 94“

Носител
хартия
Брой страници
308
Подвързия
Мека
Цена
15,90 лв.

ISBN
978-619-7055-33-7

Анотация
Тази книга прилича на наточено острие: лежи си, блести си, никого не закача. Но вземеш ли я в ръка, те пронизва до болка, до кръв. Тя е минималистична като изказ, с изящно подредени думи, сред които няма излишни — да смущават разказа: една да разместиш, и рухва цялата конструкция. Тя е безпощадно брутална с откровенията, които ни запращат в сърцето на човешкия мрак. Тя е всеобхватна като послание за краха на митовете и лъжите, с които сме научени да живеем. Наглед е проста и може да мине за роман на възмъжаването, на съзряването, но без нравоученията, за уестърн, но без лустрото на индианци и каубои, за драма, но без сълзливост и мелодрама. Само с истини.


В края на XIX век четирима мъже отиват в дивата пустош за лов на бизони, но всъщност тръгват да търсят всеки онова, което му липсва: заможният Уил Андрюс, напуснал най-престижния американски университет, иска да намери себе си и посока в живота, мъжкарят Милър — богатство и слава, набожният Чарли Хоуг с неговата Библия и уиски — устои и истинска вяра, Шнайдър — тръпката на новите изживявания. Но накрая, когато след множество перипетии слизат от своя илюзорен малък рай горе в планината и се завръщат в истинския свят, те установяват, че не са намерили нищо от онова, към което са се стремели, и след като са паднали мътните очила на заблудите, на напразните надежди, са открили само едно: колко измамен и мимолетен е успехът и колко болезнено и пагубно — лутането между блян и реалност.
Информация за автора
ДЖОН УИЛЯМС (1922–1994) е написал само три романа, приживе се радва на известно признание, но после е позабравен — за да бъде преоткрит вече посмъртно преди десетина години със „Стоунър“, който превзе всички класации и се нареди сред най-харесваните от читателите книги. „Бъчърс Кросинг“ само доказва какъв велик писател е. От най-големите в американската литература.
Рекламни коментари
Джон Уилямс — автора на „Стоунър“ и „Август“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
John Williams
Butcher’s Crossing
Copyright © 1960, 1988 by John Williams

Въведено от
ventcis
Създадено на
Обновено на

...

Сканирани страници