Мери Ан Шафър, Ани Бароуз
Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Категория
···················· Съвременни романи и повести
№ в Моята библиотека
8578
Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Автор
Мери Ан Шафър, Ани Бароуз
Мери Ан Шафър; Ани Бароуз
Година на превод
2013
2013 (не е указана)
Брой страници
268
264
Теми
XX век; Втора световна война
Жанр
Епистоларен роман; Исторически роман; Съвременен роман (XX в.)
УДК
820(73)-312.7
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Mary Ann Shaffer and Annie Barrows
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2008)
Анотация
Януари 1946 г. Докато Лондон се съвзема мъчително от травмите на Втората световна война, младата писателка Джулиет Аштън трескаво търси сюжет за нов роман, твърдо решила да загърби военните събития и да пише само за слънчевата страна на живота.

И тогава получава писмо от непознат — член основател на Клуба на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи, който е част от Нормандските острови. Авторът на писмото, попаднал случайно на името на Джулиет, отправя молба към останалите членове на клуба да пишат и те на младата писателка и така епистоларният кръг започва да се разширява, връщайки Джулиет обратно към военните събития, от които тя отчаяно се опитва да избяга.

Така се ражда обаче един забележителен разказ за остров Гърнзи по време на германската окупация и за едно общество, забележително като името си. Книга за човешката душа, за човешките избори и междучовешките мостове — това, което нито една война не може да сломи.
Януари 1946 г. Докато Лондон се съвзема мъчително от травмите на Втората световна война, младата писателка Джулиет Аштън трескаво търси сюжет за нов роман, твърдо решила да загърби военните събития и да пише само за слънчевата страна на живота. И тогава получава писмо от непознат — член основател на Клуба на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи, който е част от Нормандските острови. Авторът на писмото, попаднал случайно на името на Джулиет, отправя молба към останалите членове на клуба да пишат и те на младата писателка и така епистоларният кръг започва да се разширява, връщайки Джулиет обратно към военните събития, от които тя отчаяно се опитва да избяга. Така се ражда обаче един забележителен разказ за остров Гърнзи по време на германската окупация и за едно общество, забележително като името си. Книга за човешката душа, за човешките избори и междучовешките мостове — това, което нито една война не може да сломи.
К
3708-5a10a8117b4a7.jpg
Nb Scans
0
11
Бележки
Празни страници: 2, 8 и 10.
Записът е непълен
1
Печат
Инвестпрес
„Инвестпрес“ АД
Излязла от печат
29.04.2013 г.
Издател
Колибри
ИК „Колибри“
Адрес на издателя
1000 София ул. „Иван Вазов“ N 36
ул. „Иван Вазов“ № 36, 1000
Цена
15 лв.
Предпечатна подготовка
Пре принт БГ
„Пре принт БГ“