Промени – История на облеклото – Nadeije Laveyrie-Dagen; Jean-Christophe …

petya_pe ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Заглавие на том
том 1, част 2
Автор
Nadeije Laveyrie-Dagen, Jean-Christophe Balouet
Преводач
Катя Пеева
Език, от който е преведено
Френски
Главен редактор
Yves Garnier
Редактор
Благой Киров
Коректор
Мария Пейчева
Оформление на корица
Henri Serres Cousine
Издател
ICON
Publishing Date
2004
Националност
Френска
Брой страници
280
Цена
7,00 лв.
Подвързия
Мека
Език
български
С илюстрации
1
ISBN
954-8517-16-7, 954-8517-17-5
Бележки
Директор на изданието: Patrice Maubourguet;
Larousse 2001;
Многотомно
Анотация
Облеклото от различните епохи е безмълвен свидетел на раждането и загиването на цели цивилизации. Дрехата е своеобразен документ на времето си, тя носи ценна информация за вкусовете, начина на живот или война на онези, които са я носили и произвеждали, както и за техническото развитие на обществата.
Не е възможно в един том от енциклопедия ТЕМА с такъв обем да бъдат описани и показани всички разновидности на облеклата, носени от хората от Праисторията до наши дни. Затова, тук ще се ограничим само с два типа облекло: цивилното и военното. Акцентът е поставен върху хронологичното развитие на модата в облеклото, но когато е необходимо да се осветли по-ясно основната тема, са включени описания на прическите, аксесоарите, начина на обуване и козметиката. Природата и същността на облеклото през вековете е показана във връзка със социалните, политически, икономически, регионални и технологични фактори, които имат влияние върху промените в модата.
Текстът и обясненията са придружени със стотици рисунки и фотографии, които ще помогнат на читателя да се ориентира по-лесно.
Категория
···················· Енциклопедии и речници