Лине Кобербьол
Знакът на жрицата

Записът е непълен.

Автор
Лине Кобербьол
Заглавие
Знакът на жрицата
Издателска поредица
Жрицата на срама №2
Националност
Датска
Език
български
Категория
Романи и повести за деца
Жанр
Детска фантастика

Преводач
Неда Димова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2007
Редактор
Пламен Тотев
Художник
Елена Събева
Технически редактор
Йордан Янчев
Коректор
Митка Печева

Издател
Издателска къща „Персей“
Година на издаване
2007

Печатни коли
16
Формат
84×108/32
Брой страници
256
Цена
6,99 лв.

ISBN
978-954-9420-55-5

Анотация
С поредица инсценирани нападения Орденът на дракона иска да разпали вражда между клановете. Негови воини, преоблечени в цветовете на един от клановете, нападат и раняват Жрицата на срама. Синът й Давин тръгва да отмъсти.
Но сестра му Дина е пленена и отвлечена. Тя е наследила дарбата на майка си — когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни и да го накара да изпита срам за извършените грехове. Сега Дина насила е принудена да използва дарбата си в служба на жестокия Валдрако, роднина по майчина линия на Дракан, ужасяващия граф на Ордена на дракона.
Заедно с най-добрите си приятели Давин се отправя към непристъпния град Дракана, за да спаси сестра си и да постигне отмъщението, което търси.

Определяна като новата Дж. К. Роулинг, с романната си серия за Жрицата на срама Лине Кобербьол хвърля ръкавицата на предизвикателството към поредицата за Хари Потър. Писателката е автор на серията книги по популярния сериал „W.i.t.c.h.“ („Уич“), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.

Въведено от
monstergodness
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени
...

Сканирани страници