Ясутака Цуцуи
Семейни сцени

Записът е непълен.

Автор
Ясутака Цуцуи
Заглавие
Семейни сцени
Националност
японска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Художествена литература
Жанр
Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература

Преводач
Вера Вутова-Стефанова
Език, от който е преведено
японски

Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2012

Носител
хартия
Формат
13×20
Брой страници
200
Подвързия
мека
Цена
15

ISBN
9789547693050

Анотация
Нанасе е неволна воайорка, която може да наднича там, където никой няма задръжки. Тя чете мислите на хората около себе си. Това е нейната строго пазена тайна.

Нанасе не си спомня кога за пръв път е осъзнала своите телепатични способности, но непрестанно се пита какво я очаква, ако я разкрият. Бои се, че тогава ще я използват като опитно зайче и ще я превърнат в публична атракция. А „нормалните“ хора ще я гледат с омраза и страх. Ето защо тя не иска да се ангажира с редовна работа и става домашна помощница. Така може безпроблемно да напусне, в случай че усетят свръхестествената й дарба. Семействата, при които живее и от които след седмици или месеци бяга, са твърде различни, но способността й да отгатва тайните им чувства, желания и страсти винаги води до опасни, а понякога и до трагични последствия.
Информация за автора
Ясутака Цуцуи е сред най-известните съвременни японски писатели и е превеждан на десетки езици. Той е носител на наградата „Кавабата“ и кавалер на френския Орден за изкуство и литература. Наричат го „японския Итало Калвино“. Смел експериментатор, който внася сюрреалистични елементи в стряскащо реалистичните си романи, Цуцуи е писателят, от когото Харуки Мураками се вдъхновява и учи.

Въведено от
dijon
Създадено на
Обновено на

...

Сканирани страници