Джули Ангъс
По следите на зехтина

Автор
Джули Ангъс
Заглавие
По следите на зехтина
Тип
роман
Националност
канадска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести

Преводач
Анна Орешкова, Ирина Черкелова
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Хриска Берова
Оформление на корица
Елена Негриева

Издател
„Гурме“ ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
бул. „Искърско шосе“ 7, ТЦ Европа, сграда 15, офис 1
Печатница
„Алианс принт“ ЕООД

Носител
хартия
Брой страници
408
Подвързия
мека
Цена
21 лв.

ISBN
978-954-291-793-9

Анотация
Ако ви вълнуват научнопопулярните книги за пътешествия, „По следите на зехтина“ на Джули Ангъс е точно за вас — забавна, полезна и вдъхновяваща.
Ако обичате зехтин и маслини и се интересувате от тяхната история, произход и качество, ще изгълтате тази история на един дъх.
А в случай че Средиземноморието е сред любимите ви райони за пътешествия, тази книга ще ви въодушеви да поемете към своята одисея час по-скоро. И защо не? Родните места на маслиновото дърво съвсем не са далече от нас.
Кой не би тръгнал на средиземноморско плаване по пътя на древните финикийци и по следите на зехтина и маслиновото дърво? Испания, Франция, Корсика, Сардиния, Италия, Гърция, Израел… Когато е написан леко, увлекателно и компетентно като По следите на зехтина добрият пътепис ни внушава усещането, че и ние пътуваме с автора.
Канадката Джули Ангъс, освен пътешественик, е и молекулярен биолог и заедно с разказа за плаването с нейния съпруг и десетмесечния им син тя представя изследванията си върху произхода, култивирането и разпространението на маслината, като предлага безценни знания за качествения зехтин и ефекта му върху човешкото здраве. Разказва за направата на зехтина, за истинския екстра върджин и как да го разпознаем, за готвенето със зехтин и за кулинарните традиции по средиземноморските брегове.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright Olive Odyssey (c) Julie Angus, 2014
First published by Greystone Books Ltd.

Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на

Чужди рафтове
...

Корици 2