Списание за книги-игри • брой 10

Записът е непълен. (Липсва задна корица)

Заглавие
Списание за книги-игри
Заглавие на том
брой 10
Тип
сборник книги-игри
Националност
българска
Език
български
Категория
Книги игри
Жанр
комедия, фентъзи, пародия, научна фантастика, алтернативна реалност, публицистика, история
Теми
криминална, историята на книгите-игри, меч и магия

Преводач
Гален Монев (“Заветът на Зендари”, “Извън времето”), Der (“Пътят на Пъдпъдъка”, “Зората на Мрачните Лордове” и материали).
Език, от който е преведено
английски, немски, испански
Година на превод
2018
Редактор
Ивайло “Арлекин” Динков
Главен редактор
Танер “SatanicSlayer” Алиосманов
Отговорен редактор
Гален Монев
Редакционна колегия
Танер “SatanicSlayer” Алиосманов (“Заветът на Зендари”), Ивайло “Арлекин” Динков (“Извън времето”, “Случаят със сър Артър” и материали), Гален Монев (“Случаят със сър Артър”, “Зората на Мрачните Лордове”, “Разплата”, “Пътят на Пъдпъдъка” и материали), the_arsonist (“Заветът на Зендари”, “Зората на Мрачните Лордове”, “Разплата” и “Пътят на Пъдпъдъка”).
Художник на илюстрациите
Божидар Жеков — Буж (към “Случаят със сър Артър”), Георги Георгиев — Goro (към “Извън времето”), the_arsonist (към “Извън времето” и “Разплата”), Бернар Аганчян (“Прах и сол”), © 1986 Gary Chalk (Хронолигия на Магнамунд и “Зората на Мрачните Лордове”), ©
Художествен редактор
the_arsonist
Коректор
Гален Монев, IDI Spell Checker 2.51 Full
Оформление
Надежда Йорданова — дизайнер на корицата
Оформление на корица
Спасимир Игнатов — Вилорп (корица)
Предпечатна подготовка
the_arsonist

Издател
книги-игри БГ
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Печатница
ЕПринт

Носител
хартия
Дадена за набор/печат
30 май 2018
Подписана за печат
16 май 2018
Излязла от печат
22 май 2018
Печатни коли
9
Формат
210×297 мм.
Брой страници
144
Тираж
128
Подвързия
№3 мека с термолепене
С илюстрации
да


Анотация
В края на месец май 2018-та очаквате новия 10-ти брой на Списание за книги-игри. По този брой работихме в много по-голям екип и смея да твърдя, че това ще си проличи в качеството, като силно се надявам да се хареса :hello: .
Списанието съдържа изключително много материали, статии, интервюта и други интересни неща за жанра по света и у нас. Освен това сме заложили и на 7 интерактивни произведение, като любопитното е, че авторите на 6 от тях вече са познати с произведенията си. Единственият дебютант е Зимон Вийзе с демото на Пътят на пъдпъдъка, което отпечатваме във връзка с предстояща инициатива за книгата. В тази кратка предистория ще влезете в перушината на смелия войн, който е трябва да избяга от родния си град Янтай, след като бива нападнат от варвари. Ще се запознаете с основната игрова механика на книгата, което е целта на произведението.

Авторът на Мис Ефект — Мирослав Петров ни е подготвил класическа детективска история „Случаят със сър Артър“ част от поредицата Загадките на Хънтър. Инспектор Уилям Хънтър е изпратен да разследва мистериозен случай с английски лорд починал при дуел на честта. Колкото повече Хънтър разследва, толкова повече разбира, че нещата не са такива каквито изглеждат.

Никсата успя да наложи супер-успешната и добра поредица SLANG, затова ние ви представяме още едно парче от света на Хосе Л. Л. Моралес — Убиец. В тази първа част Линии ще се запознаете с Влада, най-добрият наемен убиец в Лос Анджелис, бивш снайперист от войната в Босна. Тя получава на вид рутинна задача от руската мафия — да влезе в един хотел, да убие бос от Китайската Триада и да излезе без да оставя свидетели. Но дали това ще се случи — зависи от читателя, като това приключение ще продължи и в следващите 2 броя на списанието.

Представяме и две наградени произведения от конкурса Windhammer — Първо е „Извън времето“ на познатия Пол Щрут. Отивате с гаджето на екскурзия в малко чешко градче…е нещата са много по-сложни, отколкото изглеждат в началото.
Вторият е на автора, чиито съвети представихме в предния брой Аштън Сайлър — „Заветът на Зендари“. Произведението е писано за 12-годишния му син и е с таргет такава аудитория, но вярвам, че ще се хареса и на по-големи фенове на жанра. Земята е почти унищожена след сблъсък с агресивни извънземни, само смелите агенти на Кралските Американски Защитни Сили в своите Мекове могат да намерят единственото спасение за човечеството „Гео-Лек“. Само това чудо на тераформиращите технологии може да върне живота на планетата. Ти си Алекс Кейн, един от топ агентите на КАЗС и от твоите решения ще зависи, дали Земята ще бъде спасена.

Също от познат свят, но за първи път в списанието е „Зората на Мрачните лордове“ история от света на Магнамунд на Джо Дивър, която се явява като Самотния вълк 0. В нея поемата ролята на Банедон — млад калфа от Магьосническата гилдия, който има за цел да предупреди ордена на Кай за извършено предателство. За мен светът на Самотния вълк е незаслужено подценявам и се радвам, че имаме възможност да ви го представим, като част от инициативата за фен издание на Самотния вълк 5.

За седмата бонус история Разплата няма да издавам почти нищо, освен че е в жанра уестърн.
Рекламни коментари
https://www.legacyofkreya.com/bg/books/spisanie-knigi-igri-10
Съдържание
Случаят със сър Артър — Мирослав Петров
Наше село: За никсите и хората — Спасимир Игнатов
Книги-игри на живо с Вики от Arx
Конкурс 2018
SLANG Убиец: Линии — Хосе Л.Л. Моралес
Как „Прах и сол“ се превърна в Dust and salt — Сикамор Брайт
Финалът — последната „тетрадка“
Заветът на Зендари — Аштън Сайлър
Новини от света
Извън времето — Пол Щрут
Братя по меч и магия: Книгите-игри в Русия
Черното огледало: Недялко Петров и Рони Мейдей
История на Магнамунд
Съществата на Хелгедад
Зората на Мрачните Лордове — Джо Дивър
От кухнята на майстора: Практически насоки от Джо Дивър
Захапи здраво тоя текст! — Стефан Д. Стефанов
Игротека
Разплата (бонус епизод) — Пламен Иванов
Пътят на Пъдпъдъка (промо) — Зимон Вийзе

Въведено от
Вилорп
Създадено на
Обновено на

...

Корици 1

Липсват сканирани страници.