Давид Зафир
Исус е влюбен в мен
Промени

debora ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Людмила Костова
Език, от който е преведено
2011
Формат
84×108/32
Теми
Европейска литература
Жанр
Съвременен роман (XX век)
УДК
830-31
ISBN
978-954-9321-19-7
Тип
роман
Националност
немска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
David Safier
Jesus liebt mich
Oririnally published under the title JESUS LIEBT MICH
Copyright 2008 by Rowohit Verlag GmbH, Reinbek bei Hamburg
Анотация
Как ще реагирате, ако чаровният мъж, с когото сте се запознали предния ден, изведнъж ви заяви, че е Исус, слязъл на земята за Деня на Страшния съд и че следващата седмица ще настъпи краят на света? Мари има изключителен талант — винаги се влюбва в неподходящите мъже. Докато един ден не се запознава с дърводелеца, дошъл да поправи покрива на баща й. Той е различен от всички мъже, които е срещала досега — мил, чувствителен, грижовен, състрадателен. За съжаление обаче още на първата им среща той убедено твърди, че е Исус. Отначало Мари решава, че явно му хлопа дъската, но постепенно историята на дърводелеца започва да изглежда все по-достоверна. Той наистина е Месията, който се е завърнал на земята за Деня на Страшния съд. И въпросът, на който трябва да си отговори Мари, не е дали идния вторник ще настъпи краят на света, а дали този път не е попаднала на най-неподходящия мъж от всички досега… Верен на стила си, Давид Зафир ни поднася още една наситена с интелигентен хумор и провокативни забележки история, и същевременно ни кара да се замислим какво е добро и зло, кое ни прави щастливи, сами ли определяме съдбата си, получаваме ли от живота това, което заслужаваме… ЗАБАВЛЕНИЕТО Е НАПЪЛНО ГАРАНТИРАНО!
Как ще реагирате, ако чаровният мъж, с когото сте се запознали предния ден, изведнъж ви заяви, че е Исус, слязъл на земята за Деня на Страшния съд и че следващата седмица ще настъпи краят на света?

Мари има изключителен талант — винаги се влюбва в неподходящите мъже. Докато един ден не се запознава с дърводелеца, дошъл да поправи покрива на баща й. Той е различен от всички мъже, които е срещала досега — мил, чувствителен, грижовен, състрадателен. За съжаление обаче още на първата им среща той убедено твърди, че е Исус. Отначало Мари решава, че явно му хлопа дъската, но постепенно историята на дърводелеца започва да изглежда все по-достоверна. Той наистина е Месията, който се е завърнал на земята за Деня на Страшния съд. И въпросът, на който трябва да си отговори Мари, не е дали идния вторник ще настъпи краят на света, а дали този път не е попаднала на най-неподходящия мъж от всички досега…

Верен на стила си, Давид Зафир ни поднася още една наситена с интелигентен хумор и провокативни забележки история, и същевременно ни кара да се замислим какво е добро и зло, кое ни прави щастливи, сами ли определяме съдбата си, получаваме ли от живота това, което заслужаваме…

ЗАБАВЛЕНИЕТО Е НАПЪЛНО ГАРАНТИРАНО!
Информация за автора
Давид Зафир (роден 1966 г.) става известен със сценариите си за популярните телевизионни сериали „Берлин, Берлин“, „Моят живот и аз“, „Никола“ и др. Отличен е с престижните награди Emmy, Grimme и Германските телевизионни награди.
Дебютният му роман „Кофти карма“ още с излизането си предизвиква сензация и месеци наред оглавява литературните класации.

„Исус е влюбен в мен“ е вторият му роман и също се превръща в бестселър, с което Давид Зафир освен като талантлив сценарист се налага и като успешен писател с изключително чувство за хумор.
Други полета
С пълни авторски права:
2008 by Rowohit Verlag GmbH, Reinbek bei Hamburg
Людмила Костова, преводач, 2011 / Антония Мечкуева, оформление на корицата, 2011 / Андреа Дифенбах, снимка на автора
ИК „Ибис“, 2011
Бележки
Книгата няма съдържание.
Източници
- COBISS
УДК: 830-31
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Печат
Симолини
Печатни коли
16,25
Поредност на изданието
първо
Град на издателя
София
Адрес на издателя
пл. Славейков 11
Цена
10,90 лв.
Редактор
Любка Йосифова
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Ива Михайлова
Оформление на корица
Антония Мечкуева
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Издател
ИК „Ибис“
Ибис