Карлийн Брадфорд
Кралица за девет дни
Промени

debora ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Анелия Янева
Формат
16/56/84
Категория
···················· Романи и повести за деца
ISBN
954-657-499-6
Тип
роман
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Karleen Bradford, 1986
The Nine Days Queen
Published by arrangement with Scholastic Canada Ltd.
Анотация
Едва деветгодишна Джейн попада в центъра на бурните събития, разтърсили Англия след смъртта на крал Хенри 8-ми. Детските игри и забавления с нейния връстник и братовчед крал Едуард постепенно са изместени от заплетени дворцови интриги. Дори първите трепети на любовта са застрашени, тъй като не съвпадат с интересите на родителите и . Заради кралската си кръв тя непекъснато е замесвана в борбата на жадни за мъст лордове. Така едва петнадесетгодишна Джейн става кралица на Англия… но само за девет дни!
Едва деветгодишна Джейн попада в центъра на бурните събития, разтърсили Англия след смъртта на крал Хенри 8-ми. Детските игри и забавления с нейния връстник и братовчед крал Едуард постепенно са изместени от заплетени дворцови интриги. Дори първите трепети на любовта са застрашени, тъй като не съвпадат с интересите на родителите й. Заради кралската си кръв тя непекъснато е замесвана в борбата на жадни за мъст лордове. Така едва петнадесетгодишна Джейн става кралица на Англия… но само за девет дни!
Информация за автора
Карлийн Брадфорд е родена в Торонто, Канада, но детството си прекарва в Аржентина. Завръща се в Канада, за да постъпи в университет. След като се омъжва, в продължение на 34 години семейството й живее в различни краища на света — Колумбия, САЩ, Великобритания, Филипините, Бразилия, Германия и Пуерто Рико. Карлийн Брадфорд е авторка на 16 книги — фентъзи, исторически и съвременни романи. В момента живее в Канада.
Други полета
Тази книга се издава с помощта на Канадския съвет за изкуства.

С пълни авторски права:
Karleen Bradford, 1986
Анелия Янева, превод / ИК „Пан“
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Печат
„Балкан прес“ АД
Цена
4,90
4,90 лв.
Редактор
Валери Манолов
Предпечатна подготовка
ЕТ „Катерина“
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
№ в Моята библиотека
8717