Нанси Удруф
Любовната афера на жена ми

Автор
Нанси Удруф
Заглавие
Любовната афера на жена ми
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Категория
Любовни романи и повести

Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Художник
Trevillion Images
Предпечатна подготовка
БГкнига

Издател
БГкнига ЕАД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Печатница
Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“

Носител
хартия
Брой страници
232
Подвързия
мека
Цена
12,99 лв.

ISBN
978-954-8628-04-4
УДК
820(73)-31

Анотация
„Удруф не оставя нито един от читателите със сухи очи в тази завладяваща история за страстта, която може да ни връхлети… и да ни смаже. Романът е опустошителен и прекрасен.“

Джорджи Конъли сякаш има всичко — съпруг, когото обича и три момчета, които обожава. Когато на съпруга Питър, е предложена по-висока длъжност в Лондон, семейството с радост опакова покъщнината от дома си в предградията на Ню Йорк и се премества отвъд океана. Джорджи процъфтява в Лондон, а „спящата“ кариера на актриса, която е оставила зад гърба си след раждането на децата, се съживява. Възлагат роля, каквато се пада веднъж в живота — тази на Дора Джордън, действителна личност, най-прочутата с таланта и красотата си актриса на ХVIII век и майка на тринайсет незаконни деца, десет от тях — от бъдещия крал на Англия, Уилям ІV. Но накрая, сега, когато изглежда, че Джорджи има всичко, което иска, тя го рискува заради една любовна афера, която ще има такива катастрофални последствия, каквито никой не би могъл да си представи.
Оригинално поднесена от името на съпруга на Джорджи, „Любовната афера на жена ми“ е поглед към две необикновени жени, родени с двеста години разлика, но споделящи едни същи съдби, които плащат огромна цена за страстта си. Едната от тях умира, но остава жива във времето, другата остава жива, но ще бъде като мъртва до края на живота си.
Информация за автора
Родом от Чикаго, Нанси Удруф получава диплома като магистър по изящни изкуства от Колумбийския университет, където печели наградата „Хенфийлд/Трансатлантик“. Преподава творческо писане в Колумбия и колежа „Пърчес“ към Щатския университет на Ню Йорк, преди да се премести в Лондон, където преподава осем години в Американския международен университет „Ричмънд“. Освен на „Любовната афера на жена ми“, е автор и на „Чуждо дете“. В момента преподава в Нюйоркския университет и живее в Бруклин със съпруга, синовете и дъщеря си.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
My wife's affair
Nancy Woodruff, 2010

Въведено от
Еми
Завършено от
dijon
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
...

Корици 2

Сканирани страници 8