Ханс Беман
Камък и флейта • Книга първа

Записът е непълен. (липсва задна корица)

Автор
Ханс Беман
Заглавие
Камък и флейта
Заглавие на том
Книга първа
Подзаглавие
И това съвсем не е всичко
Тип
роман
Език
български
Категория
Фентъзи

Преводач
Мария Иванова, Цветана Грозева
Редактор
Любомила Стойкова
Художник
Гери Анева
Оформление на корица
Огнян Илиев
Компютърна обработка
Митко Ганев

Издател
Intense
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Печатница
Симолини
Други полета
Intense — част от Локус Пъблишинг ЕООД

С пълни авторски права:
Мария Иванова, Цветана Грозева, превод / Гери Анева, художник на корица
Локус Пъблишинг ЕООД

Носител
хартия
Печатни коли
17
Формат
60×90/16
Брой страници
270
Подвързия
мека

ISBN
978-954-783-162-9

Анотация
Не е лесно да се опише тази книга, тъй като в нея текат върволици от случки, нанизани с макар и познати ни вече герои като зли вълци, красиви русалки и улични музиканти. Авторът им, Ханс Беман умее да опише несравнимо колоритно и по чудотворен начин фентъзи-света на героя си Лаушер — свят на чудеса, митове и легенди; свят, изпълнен със загадъчни образи и истории, които впускат читателя в приключенски авантюри на размисъл за любовта и омразата, доброто и злото, за действителността и илюзията, за вслушването в себе си, търсейки края на някаква цел, чието начало се таи там някъде в бездната на живота.

„Камък и флейта“ е приказен роман, но освен такъв, той е и от типа Артуров — романи, които се фокусират върху един-единствен герой, като го прекарват през множество перипетии. Това е и история, съчетаваща форми на приказката, забавната случка и сагата. Човек не знае на какво повече да се наслади: на преливащата фантазия на автора, на описателния му език, който до последно засилва напрежението у читателя, или на умело изградения сюжет.
Лаушер, синът на Гросер Брюлер, прилича по-скоро на дядо си Занфтер Фльотер. Той наследява камък, който сияе пъстроцветно, и една сребърна вълшебна флейта, чиято песен манипулира хорските постъпки. Освен това един стар каменотърсач му подарява парче от корен на кедър, което вдъхва на притежателя си смелост в опасни ситуации. Тези три дара трябва да помогнат на Лаушер да намери призванието в живота си. От този миг насетне той прави всичко възможно да напасне вълшебните предмети към прищевките си. Но освен различните фентъзи-приключения, той често понася поражения, които оставят у него следи, до мига, в който постига целта си.
Информация за автора
Ханс Беман, (1922 — 2003 г.), завършва музикални науки и германистика. Първите си творби той е публикувал през седемдесетте години под псевдоним, докато през 1983 г. написва „Камък и флейта“ — една от култовите книги на фантастичната литература, преведена в много страни по цял свят.
Рекламни коментари
„Завладяващо пътешествие — алегория към просветлението. Това е немският аналог на Властелинът на пръстените! Един от емблематичните примери на фентъзи жанра!“
Publisher’s Weekly
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Hans Bemmann
Stein und Flöte
und das ist noch nicht alles (1983)

Copyright - 2003 Piper Verlag GmbH, München
Translation copyright, by Locus Publishing Ltd.

Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Енциклопедии Книжарници
Промени
...

Корици 1

Сканирани страници 10