Саймън Бекет
Мъртви води

Автор
Саймън Бекет
Заглавие
Мъртви води
Издателска поредица
Хит трилър
Авторска серия
Доктор Дейвид Хънтър №5
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър

Преводач
Елена Павлова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Редактор
Виктория Иванова
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова

Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печатница
ФолиАрт ООД

Носител
хартия
Излязла от печат
04.09.2018
Печатни коли
26
Формат
60/84/16
Брой страници
416
Подвързия
мека
Цена
17,99

ISBN
978-619-151-443-4

Анотация
Близък съм със смъртта във всичките й кървави форми, владея езиците на костите, разположението и гнилостните процеси. В това съм добър. Или поне бях.

Дългият празничен уикенд едва започва, когато съдебният антрополог Дейвид Хънтър получава обаждане от полицията в Есекс. В мътните крайбрежни води недалеч от Лондон е забелязан разложен труп. По всичко личи, че тялото е на Лео Вилиърс, наследник на богат местен род. Лео е заподозрян в убийството на млада жена и полицията е притисната да действа бързо и да потвърди самоличността. Но Дейвид Хънтър има съмнения.
Скоро са открити нови останки и от затънтените блата започват да изплуват неподозирани тайни. Хънтър е въвлечен в калта на семейни драми и местни лъжи и открива, че не може, или не иска да избяга, макар да знае, че истинската заплаха не идва от мъртвите.
Със зловещата си клаустрофобична атмосфера, автентични детайли и разтърсващи обрати, „Мъртви води“ е майсторски образец в криминалния трилър и бележи завръщането на един от най-добрите в жанра.
Учител по испански, барабанист, разследващ журналист — Саймън Бекет черпи опит от различни сфери, преди да нагази в дълбоките води на криминалния трилър. В основата на романите му залягат журналистическите разследвания, които го отвеждат в знаменитата Ферма за трупове в Тенеси. Именно от наблюденията в известния център за антропологични изследвания се ражда идеята за нестандартния му герой с интригуващ характер — Дейвид Хънтър.
„Мъртви води“ е петият роман от поредицата за доктор Хънтър, която днес е преведена на 29 езика и включва още: „Убийства в Манхам“, „Огнената диря“, „Шепотът на мъртвите“ и „Гробовни тайни“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Simon Beckett
Series Dr David Hunter
5. The Restless Dead (2017)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници Разни
Чужди рафтове
...

Корици 2