Оливър Боудън
Орденът на асасините: Произход. Пустинна клетва

Автор
Оливър Боудън
Заглавие
Орденът на асасините: Произход. Пустинна клетва
Авторска серия
Орденът на асасините №0.5
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман, Историческо фентъзи, Приключенска литература, Роман на плаща и шпагата, Фентъзи

Преводач
Емилия Карастойчева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2017
Редактор
Лилия Анастасова
Оформление на корица
Димитър Стоянов-Димо`

Издател
ИК „Ера“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Печатница
ЕКСПЕРТПРИНТ ЕООД

Носител
хартия
Излязла от печат
14.12.2017
Брой страници
288
Подвързия
мека
Цена
14,99 лв.

ISBN
978-954-389-454-3
УДК
820-312.9

Анотация
Време беше.
Вдиша дълбоко, без да изпуска от поглед жертвата, и задържа ръка сякаш цяла вечност. Трябваше да освободи лъка, преди мускулите му да затреперят и да съсипят прицела. Трябваше да сложи край веднага.

Египет, 70 г. пр.н.е., безмилостен убиец следва своята мисия — да открие и унищожи последните останали членове на древния орден на Меджаите. Единствената му цел е да прекъсне рода им.

Закрилникът на спокойния град Сива неочаквано заминава. Това оставя у младия му син Байек чувство за дълг, който трябва да бъде изпълнен на всяка цена. Но внезапното отпътуване на баща му е свързано със събития от миналото, които повдигат много въпроси за собственото му бъдеще.
В търсене на отговори, Байек броди из размирните земи на Египет и се изправя срещу опасностите и мистериите, които следват пътя на Меджаите.

„Произход. Пустинна клетва“ е деветият роман, който ни отвежда в мистериозния свят на „Орденът на асасините“. От серията досега са издадени: „Ренесанс“, „Братството“, „Тайният кръстоносен поход“, „Прозрение“, „Възмездие“, „Черният флаг“, „Единство“ и „Подземен свят“.

Роман по култувата компютърна игра Assasin’s Creed Origins.
Информация за автора
Антон Джил, известен и под псевдонима Оливър Боудън, е син на баща-германец и майка-англичанка и е израснал в Лондон. Завършва английска литература в Кеймбридж и се отдава на писането в продължение на повече от 30 години. Специализира се в областта на съвременната европейска история, откъдето интересите му се разклоняват в областта на историческата фантастика. В момента живее в Париж, а произведенията му са превеждани и публикувани в цял свят. В творческата му биография се включват повече от 30 заглавия. Боудън е носител на наградата „HH Wingate“ за изследването си, посветено на оцелелите от нацистките концентрационни лагери „The Journey Back From Hell“. Той е автор и на обширна колекция от книги за Втората световна война, история от 19-ти век и подробна историческа колекция за древен Египет. Има опит също и като сценарист и продуцент в BBC.
Бележки
Страниците 4, 6, 284 и 287 са празни.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Assasin's Creed Origins: Desert Oath, 2017
Oliver Bowden

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Книжарници
Чужди рафтове
...

Корици 2

Сканирани страници 10