Клаудия Пинейро
Твоя

Автор
Клаудия Пинейро
Заглавие
Твоя
Тип
роман
Националност
аржентинска
Език
български
Категория
Трилър

Преводач
Емилия Юлзари
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2013
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Соня Илиева
Предпечатна подготовка
„Ибис“

Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печатница
„Инвестпрес“
Други полета
Сканиране: aisle

Носител
хартия
Излязла от печат
24.06.2013
Печатни коли
9,25
Формат
84×108/32
Брой страници
148
Подвързия
мека
Цена
10,00

ISBN
978-619-150-150-2
УДК
860(82)-31

Анотация
Любовният триъгълник всъщност е квадрат

Позната вече и в България с „Вдовици в четвъртък“, нашумялата аржентинска писателка Клаудия Пинейро смята „Твоя“ за най-криминалния от всички свои романи. Баналната на пръв поглед изневяра прераства в убийство, макар и непредумишлено — Ернесто блъсва секретарката си Алисия, а жена му Инес става свидетел на инцидента. Докато се опитва да прикрие престъплението му, тя разбира, че тривиалният любовен триъгълник всъщност е квадрат, а привидното семейно благополучие се е сринало безвъзвратно и за нея остава открит единствено пътят на отмъщението.

„Твоя“ е не само трилър, но и безпощаден разказ за лицемерието на средната класа, а наред с поддържането на типичното за жанра напрежение, Пинейро не се свени „да наднича под килима, защото — както неведнъж е заявявала — скритото под него ми е по-интересно от лъснатото сребро, изложено на показ“.
Информация за автора
Аржентинската писателка Клаудия Пинейро (род. 1960 г.) започва творческия си път като журналистка, автор на пиеси и телевизионни сценарии. През 1992 г. получава годишната награда за журналистика. Шумният успех съпътства неизменно и изявите й в художествената литература. Нейните произведения се превръщат в бестселъри в цяла Латинска Америка, преведени са на много езици и печелят международни и национални отличия. Романът „Вдовици в четвъртък“ е удостоен с престижната награда „Кларин“ в годината, когато журито се оглавява от Нобеловия лауреат Жозе Сарамаго. Филмовата екранизация на аржентинския режисьор Марсело Пинейро засилва интереса към литературната творба.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Claudia Piñeiro
Tuya (2006)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Източници
https://www.colibri.bg/knigi/784/klaudiq-pinejro-tvoq
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
...

Корици 2