Промени – Магьосникът – Стивън Кинг

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Формат
130×200
Теми
Паралелни вселени; Човек и бунт
Жанр
Апокалиптична фантастика; Артуриана; Героическо фентъзи (Меч и магия); Дарк фентъзи; Епически роман; Епическо фентъзи; Любовен роман; Научно фентъзи; Постановление, указ; Приключенска литература; Роман за съзряването; Фентъзи; Хорър (литература на ужаса)
УДК
820(73)-31
ISBN
954 409 169-9
954-409-169-9
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Wizard and Glass (The Dark Tower #4)
by Stephen King
Copyright © Stephen King, 1997
Illustrations copyright © Dave McKean, 1997
Анотация
„Този роман е за мен като моя Кула, а героите му непрекъснато ме преследват, особено Роланд Стрелецът. Представям ли си що за кула е това и какво ще донесе на героя (разбира се, ако успее да се добере до нея)?
И да, и не. Знам само, че вече седемнайсет години тази тема ме кара отново и отново да хващам перото… Знам още, че в някакво магическо време Роланд ще се приближи до Тъмната кула, тръбейки с рога си… и ако присъствам, вие, мои читатели, първи ще узнаете за това.“
— Stephen King

Блейн Моно шеметно се носи към последната си спирка… Ако не съумеят да му зададат гатанка, на която не може да отговори, четиримата пътешественици ще загинат.
Спасяват се като по чудо и продължават пътя си към митичната Тъмна кула, ала Роланд внезапно осъзнава, че за да не загуби приятелите си, трябва да им разкаже за онзи болезнен период от младостта си, който досега е пазил в тайна.
Това е историята за трагичната любов между Роланд и красивата Сюзан, за приключенията му с верните приятели Кътбърт и Алан в баронство Меджис, където всеки се стреми да притежава вълшебното кълбо — частица от Дъгата на Магьосника.
В „Магьосникът“ се разказва за вълшебства, прелъстявания и вероломни заговори, това е типичен фентъзи роман.
Всяка книга от поредицата „Тъмната кула“ сама по себе си е завършено произведение. Обединява ги Роланд Стрелецът — олицетворение на самотния отмъстител от класическите уестърни и на рицаря-герой от средновековните саги.
Съдържание
Рeзюмe — стр. 5
Мaгьocникът — Стивън Кинг — стр. 9
Пocлecлoв — стр. 589
Авторска серия
Тъмната кула
№ в авторската серия
4
Записът е непълен
1
Печатница
„Полипринт“
Поредност на изданието
първо издание
първо
Цена
7400 лв
7400 лв.
Художник на илюстрациите
Dave McKean
№ в Моята библиотека
7935
1545