Промени – Децата на нощта – Дан Симънс

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Богдан Русев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2019
Формат
16/60/90
Брой страници
512
Подвързия
мека
Категория
···················· Хорър
ISBN
978-619-01-0415-5
Тип
роман
Националност
американска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Dan Simmons
Children of the Night (1992)
Анотация
„Децата на нощта“ е свръхестествен хорър, който не само вдъхва нов живот на легендата за Дракула, но и изследва далеч по-страшни теми — от смъртоносните болести на кръвта до тъмната страна на комунизма и престъпното отношение към децата в румънските сиропиталища по времето на Чаушеску. Романът е награден с „Локус“ и номиниран за „Брам Стокър“.

Докато е в посткомунистическа Румъния, за да помага на местни лекари в лече­нието на деца с различни заболявания на кръвта, американският хематолог Кейт Нойман попада на изоставено пеленаче с имунна болест, която не може да бъде диагностицирана с примитивното оборудване на румънските болници. За да спаси живота на бебето, тя го осиновява и отвежда в САЩ. Там разбира, че уникалната имунна система на Джошуа може да изиграе ключова роля в откриването на лек за редица смъртоносни заболявания като рак и СПИН. Но преди Кейт да довърши изследванията си, някой отвлича сина й и го връща в Румъния. Някой, който вярва, че Джошуа е пряк потомък на древен род, водещ началото си от Влад Цепеш… и има специални планове за него.
Д-р Нойман е готова на всичко, за да спаси детето — дори да се изправи срещу ужасяващите стригои от легендите, които се оказват съвсем реални. И не е сама — в борбата с тях ще ѝ помогнат един румънски студент и отец Майк O’Рурк, познат на читателите от романа „Лятото на страха“.
Но дали обединените им сили ще бъдат достатъчни, за да надвият създанията на мрака?
Д-р Нойман е готова на всичко, за да спаси детето — дори да се изправи срещу ужасяващите стригои от легендите, които се оказват съвсем реални. И не е сама — в борбата с тях ще й помогнат един румънски студент и отец Майк O’Рурк, познат на читателите от романа „Лятото на страха“. Но дали обединените им сили ще бъдат достатъчни, за да надвият създанията на мрака?
Информация за автора
Дан Симънс (р. 1948) е американски автор на бестселъри, добил световна популярност с романите си от цикъла „Хиперион“. Той е написал близо 30 книги в жанровете научна фантастика, фентъзи, трилър и хорър, отличени с десетки престижни награди, сред които „Хюго“, „Локус“, „Небюла“, „Уърлд фентъзи“, „Бритиш фентъзи“, „Бритиш сайънс фикшън“, „Артър Кларк“, „Брам Стокър“ и „Шърли Джаксън“.
Рекламни коментари
Хипнотизиращо пътешествие през призрачните руини на Румъния.
Пъблишърс Уикли

Симънс прави смразяващо описание на Румъния от дните след свалянето на Чаушеску и свързва умело легендата за Дракула с политическата история, за да създаде нова и хитроумна трактовка на идеята за ненаситната жажда на вампира.
Лайбръри Джърнъл

Брилянтни идеи… Най-интересното и най-издържано от научна гледна точка обяснение на вампиризма… Книга, от която просто не можеш да се откъснеш.
Локус
Nb Scans
0
12
Издателска поредица
Библиотека „Магика“
Записът е непълен
1
Печат
Изток-Запад
Излязла от печат
22.04.2019
Печатни коли
32
Поредност на изданието
първо
Град на издателя
София
Адрес на издателя
ул. „Стара планина“ №5
Цена
26 лв.
Отговорен редактор
Иван Атанасов
Коректор
Иван Атанасов
Оформление на корица
Деница Трифонова
Компютърна обработка
Румяна Дамянлиева
Предпечатна подготовка
Изток-Запад