Фредерик Бегбеде
Уна & Селинджър
Промени

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Георги Ангелов
Език, от който е преведено
френски
Формат
84×108/32
Жанр
Биографичен роман; Биография
Категория
···················· Биографии и автобиографии
УДК
840-31
ISBN
978-619-150-617-0
Тип
роман; биография
Националност
френска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Frédéric Beigbeder
Oona & Salinger
© Editions Grasset & Fasquelle, 2014
Анотация
В „Уна & Селинджър“ Бегбеде ни връща в миналото, в следвоенните години, за да ни срещне с Уна, петнайсетгодишната дъщеря на големия американски драматург Юджийн О’Нийл и бъдеща последна съпруга на Чарли Чаплин, и начинаещия по това време автор на незабравимия роман на няколко поколения „Спасителят в ръжта“ Джери Селинджър, тогава на 23 години. И да ни разкаже за тяхната неосъществена любов — нежно, деликатно, с уважение и обич. Да ни разкаже и по малко за Труман Капоти и за несравнимия Чаплин, да каже по няколко думи и за Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей. И също, но не на последно място, да посвети потресаващи страници на Втората световна война и на влиянието, която тази нечувана касапница оказва върху Селинджър. Без впрочем да забрави да си спомни за себе си и за взаимоотношенията си с безвъзвратно изтичащото време, както и за спътницата си, която толкова прилича на Уна!

Основан на факти и плод на авторовото въображение, романът „Уна & Селинджър“ е историята на една младежка любов, на една европейска война и на едно егоистично американско общество.
Информация за автора
Фредерик Бегбеде (роден 1965 г., завършил е политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации, направил блестяща кариера като публицист, писател, литературен критик, телевизионен репортер) е широко известен в България със своите десетина романа, включително издадените от „Колибри“ „“6.66 евро", „Любовта трае три години“, „Почивка в кома“, „Помощ, простете“, „Един френски роман“, „Първа равносметка след апокалипсиса“, „Windows on the World“ — и последният „Уна & Селинджър“, в който Бегбеде още веднъж разгръща богатството на своя талант и способността си да бъде различен.
С илюстрации
1
Други полета
Дата на издаване: 09 ноември 2015 г.
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Печат
„Инвестпрес“
Печатни коли
19,00
Поредност на изданието
първо
Град на издателя
София
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36
Цена
15,00 лв.
Редактор
Росица Ташева
Технически редактор
Симеон Айтов
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Соня Илиева
Предпечатна подготовка
„Ибис“