Сидни Шелдън
Непознат в огледалото

Автор
Сидни Шелдън
Заглавие
Непознат в огледалото
Издателска поредица
Сова №5
Тип
роман
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Александър Ванчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1993
Редактор
Светлозар Жеков
Художник
Христо Алексиев
Издател
ЕТ ЕДНО ПЛЮС — ПЕРО
Град на издателя
София
Година на издаване
1993
Адрес на издателя
бул. Цариградско шосе 117, сградата на Наука и Образование ЕАД
Печат
ДФ „Полипринт“, Враца
Други полета
През 1993 година Издателство Перо пуска на пазара книгата с цена 38 лв. В същата година (явно допечатка), променя само предна корица, и нова цена, вписана не на задна корица, а на вътрешната й страница: 260 лв. Това са единствените разлики в изданието.
Носител
хартия
Печатни коли
19
Формат
32/84×108
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
38,00
ISBN
954-448-014-5
УДК
820(73)-31
Анотация
Гневът на ангелите, Другата страна на полунощ, Непознат в огледалото, Кръвна нишка, Майстор на играта, Ако има утре, Божиите мелници,Спомени за полунощ — всички бестселъри №1 в САЩ и всички от един автор Сидни Шелдън. Още преди да напише първата си книга, Шелдън вече има награда Тони за мюзикъла Рерхед, постигнал невероятен успех на Бродуей и Оскар за Ергенът и Боби Соксър. Автор е на сценарии за двадесет и четири филма, между които Великденски парад (с Джуди Гарланд) и Грабвай пищова, Ани. До днес само от книгите му са продадени над 200 милиона екземпляра по целия свят.

Холивуд Рипортър: Крещящо правдив разказ за потайните емоции, амбиции и машинации в шоу бизнеса. Това не е приказното пътешествие в страната на чудесата… Сексуалните и морални компромиси по пътя към славата, властта и най-илюзорната награда — любовта.

„Хората в салона се бяха превърнали в публика. И той ги хвана. Хвана ги, мамицата им! Вече нямаше значение, че е в евтина кръчма, пълна с бирени търбуси. От значение бе само смехът им, любовта им. Те прииждаха към Тоби на вълни. Първо ги накара да се смеят, после — да викат. Никога не бяха виждали нещо подобно, нито в това унило място, нито някъде другаде. Ръкопляскаха и крещяха. Още преди да свърши, проклетниците направиха всичко на пух и прах. Бяха свидетели на раждането на феномен.“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Sidney Sheldon
A Stranger in the Mirror (1976)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени
Чужди рафтове

Корици 6