Саймън Бекет
Опасни пътища

Автор
Саймън Бекет
Заглавие
Опасни пътища
Издателска поредица
Библиотека „Кръв и маски“
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Станислава Миланова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1995
Редактор
Албена Попова
Художник
Златан Рангелов, Вера Стефанова
Коректор
Дора Вълевска
Оформление на корица
Борислав Стоянов
Предпечатна подготовка
„ЗЕМ — Софт“
Издател
Издателска къща „Албор“
Град на издателя
София
Година на издаване
1995
Печат
„Балкан прес“ — София
Други полета
Агенция за авторски права за България „Ника“.
Носител
хартия
Печатни коли
20
Формат
84×108/32
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
130 лв.
ISBN
954-8272-35-0
УДК
820-312.4
Анотация
Ужасяващ разказ, напомнящ за „Колекционерът“ на Джон Фаулс

„Рут Хейдън Мимориал Праз“ на Великобритания за 1994 г.

Този смразяващ разказ за любовта и насилието, родени от болна психика и осъществени чрез властта на общественото положение и парите, донесе на младия британски журналист и джазов музикант Саймън Бекет всеобщото уважение на критиката, една от най-престижните литературни награди на Великобритания и го нареди до автори като Джон Фаулс и Джоузефин Харт, чиито романи „Колекционерът“ и „Фаталният жребии“ станаха не само международни бестселъри, но се превърнаха в съвременна класика. „Опасни пътища“ на Саймън Бекет с излизането си през 1994 г. бе издаден от най-престижните издателства в света и бяха откупени правата му за филмиране.

Ремзи е мъж с невзрачна външност, прекрачил прага на средната възраст, неуспял художник, но богат собственик на картинна галерия.
Той вероятно никога не би излязъл от черупката си на изискания и сдържан лондонски джентълмен: безобидно съществувание, ако една случайност не бе преобърнала живота му. Връщайки се неочаквано в галерията си, той вижда голото тяло на своята асистентка Анна, отразено в огледалото на кабинета му, докато тя се преоблича за театър. От този момент момичето, което преди това не е забелязвал, става натрапчив, влудяващ обект на желанията му. Но някои мъже могат да се задоволяват единствено като гледат…
За целта Ремзи ще наеме услугите на известен фотомодел първо като любовник, а после и като убиец.
Рекламни коментари
Вледеняващ кръвта разказ за сексуалните хищници в обществото. Саймън Бекет успешно довежда проблемите до техния логично садистичен край и успява да разгърне своята история около иронично въздигнатата на пиедестал фройдистка догма, че желанието и отвращението са двете страни на една и с съща монета…
„Пъблишърс уикли“

Блясъкът на неговия талант е безспорен като на предшествениците му Камю и Ъпдайк.
В „Опасни пътища’“ на Саймън Бекет нищо не е просто обикновено или почтено… А зад всеки ред прозира дарбата на Бекет, един писател, който не трябва да се изпуска от поглед.
„Чикаго трибюн“

„Опасни пътища“ е трилър с тръпчив сексуален привкус, от чието скандално съдържание лицето ви ще пламне, а палецът ви болезнено ще запулсира, увлечен в устремно прелистване на всяка нова, наситена с похотливост, страница.
„Къркъс ривюс“

Поразително умел художествен поглед върху обикновеното човешко привличане, което не се вмества в границите на благоразумието.
„Сейнт Питърсбърг таймс“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Simon Beckett
Fine Lines (1994)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Чужди рафтове

Корици 2