Лий Чайлд
Не се връщай
Промени

tony47 ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Категория
·········· Трилър
tony47 ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Националност
американски
английска
vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
УДК
820-312.4
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Never Go Back (Jack Reacher #18)
by Lee Child
Анотация
След дълго пътуване бившият военен полицай Джак Ричар пристига в щаба на 110-а специална част, която е създал и командвал преди много години. Старата каменна сграда край Вашингтон е единственото място, което то някога е чувствал като свой дом.
Ричар идва, за да се срещне с новия командващ офицер майор Сюзан Търнър. Досега е разговарял с нея само по телефона, но тя го е заинтригувала достатъчно, за да реши да измине над 2000 км от Южна Дакота до Вирджиния...
След дълго пътуване бившият военен полицай Джак Ричър пристига в щаба на 110-а специална част, която е създал и командвал преди много години. Старата каменна сграда край Вашингтон е единственото място, което той някога е чувствал като свой дом.
Ричър идва, за да се срещне с новия командващ офицер майор Сюзан Търнър. Досега е разговарял с нея само по телефона, но тя го е заинтригувала достатъчно, за да реши да измине над 2000 км от Южна Дакота до Вирджиния.
Сюзан Търнър обаче не е зад бюрото си. Изпратена е в Афганистан. Заместникът й му съобщава две новини. Първата е, че ще бъде съден за престъпление, извършено преди шестнайсет години, за което Ричър не си спомня. Втората е дори по-шокираща — той има дъщеря на 14 години и майката е предявила иск за издръжка.
Ситуацията се влошава — двама бандити го нападат още първата нощ, майор Търнър се оказва в ареста, не в Афганистан, а адвокатът й е жестоко пребит. Ричър, който е говорил последен с него, е единственият заподозрян. Явно е засегнал сериозни интереси. На хора, високо в йерархията.

Когато е заплашен, човек може да се бие или да бяга.
Ричър избира да се бие.
Информация за автора
Лий Чайлд е доказал себе си автор с рядък талант и романи, притежаващи необикновен съспенс и елегантен английски стил ( Лий Чайлд е англичанин, но живее и твори в САЩ ).
Цели единайсет години той работи за Телевизия „Гранада“, където научава немалко за писането и разказването на истории.
Когато е съкратен от телевизията през 1995 г. той е един скъпонаемен професионалист и профсъюзен деятел, който не е най-желан за повечето работодатели. Така че, Лий Чайлд става писател, още повече, че това е нещото, което владее най-добре. Той има идея за един „характерен“ герой, който нарича Джак Ричър и написва първия си роман с него — „Място за убиване“. Джак Ричър е герой в много от романите на Лий Чайлд.
Авторска серия
Джак Ричър
№ в авторската серия
18
Записът е непълен
1
Издател
ОБСИДИАН
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Език, от който е преведено
англиски
английски
К
1126-58998500cfa6e.jpg
ЗК
1126-58998500cfe33.jpg
Nb Scans
0
7