Сяо Пин-шъ
Петте етапа на просветлението

Автор
Сяо Пин-шъ
Заглавие
Петте етапа на просветлението
Подзаглавие
Рецитирането на името на Буда
Националност
френска
Език
български
Категория
Самоусъвършенстване и алтернативно познание
Жанр
Източна философия, Алтернативни възгледи и теории, Мистико-езотерично съчинение
Теми
Будизъм, Далекоизточна литература, Дзен, Китай
Преводач
Association du Vrai Cœur
Език, от който е преведено
френски (не е указано)
Година на превод
2018
Издател
Асоциация на истинското сърце
Година на издаване
2018
Други полета
Празни — стр.1 и 2.
Носител
хартия и цифров
Излязла от печат
24.07.2018
Формат
10,8×17,5 cm
Брой страници
146
Подвързия
мека
Цена
10€
ISBN
978-0-244-10227-2
Анотация

Практиката на рецитирането на името на Буда е много древна и води началото си от великия бодхисатва Махастхамапрапта, който искал да помогне на хората да се просветлят. В тази книга един от най-великите умове на нашето време, учителят Сяо Пин-шъ, ни обяснява точно и изчерпателно как да използваме този безценен метод, за да намерим елмаза, който се крие във всеки от нас.

Информация за автора

Учителят Сяо Пин-шъ е роден през 1944 г. в малко село в сърцето на Тайван. Израства в семейство на земеделци и от малък е потопен в будизма, тъй като баща му и баба му са последователи на това учение. През 1985 г., след като работи като нотариус в продължение на осемнайсет години, той решава да се отдаде на практикуването на будизма.
През ноември 1990 г. прекъсва всякакъв контакт с външния свят и остава затворен в дома си в продължение на деветнайсет дни. Накрая на този период се просветлява. От този момент нататък изучава основните сутри на будизма, по-специално сутрите на трите пътя на бодхи, благодарение на които потвърждава, че наистина се е просветлил.
Написва повече от сто книги, в които обяснява какво е будизмът: Чан будизмът преди и след просветлението, Размисли върху истинския смисъл на живота, … Целта му е да позволи на практикуващите да стигнат по-лесно до истинския смисъл на будизма.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Разни
Промени

Корици 2