Маги Стийвотър
Пророчеството на гарвана

Автор
Маги Стийвотър
Заглавие
Пророчеството на гарвана
Авторска серия
Момчетата от академия „Алионби“ №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Романтично фентъзи, Фентъзи
Теми
Четиво за тийнейджъри (юноши)
Преводач
Антоанета Антонова Дончева-Стаматова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2014 (не е указана)
Технически редактор
Ангел Йорданов
Коректор
Мария Тодорова
Оформление на корица
ИК „Кръгозор“
Предпечатна подготовка
Георги Иванов
Издател
ИК „Кръгозор“
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
ул. „Светослав Тертер“ 2
Печат
Експреспринт ЕООД — София
Носител
хартия
Излязла от печат
24.06.2014 г.
Печатни коли
19,5
Формат
60/90/16
Брой страници
312
Подвързия
мека
Цена
14,00 лв.
ISBN
978-954-771-325-3
УДК
820(73)-312.9
Анотация
Пророчеството вещае:
Ако Блу целуне голямата си любов, той ще умре.

Всяка година в навечерието на празника на св. Марко, сред руините на стара църква в една магическа гора, Блу Сарджънт застава до своята майка гадателка, за да отбележат духовете на тези, които ще починат през годината. Но Блу никога не ги вижда — до момента, когато едно момче излиза от мрака и тя чува неговото име — Ганзи.
Блу има правило да стои далеч от момчетата от академия „Алионби“. Деца на богаташи и политици; разглезени и своенравни, те са известни като Гарвановите момчета заради символа на тяхното училище. Блу не иска да има нищо общо с тях. Но една вечер попада на четирима приятели и открива с огромна изненада, че единият е Ганзи.
Ганзи лидерът. Има всичко: красива външност, семейните пари, приятели, но това не му е достатъчно. Обсебен е от своята цел — да намери легендарния „спящ“ крал Глендоуър, който ще даде безценна награда на събудилия го.
Адам елегантният, момчето с красивите сини очи. Стипендиант в училището, беден, с трудно детство, той ненавижда привилегиите на богатите и сам заплаща за образованието си.
Ронан — войник в една война, в която врагът е целият свят. Отношенията със семейството му са странни, но той е искрен дори тогава, когато е непоносим. Винаги спазва кода на честта.
Ноа — странният мълчалив наблюдател, който забелязва всичко, но казва много малко.

Предсказание, семейни тайни и младежко привличане събират Блу и момчетата. Те се впускат в приключение, което ги поставя пред сериозни изпитания, и стигат до магически гори, където миналото, настоящето и бъдещето се смесват. Приятелството им става все по-силно, както и чувствата, които Блу изпитва… Но към кого? И кой ще се окаже голямата й любов?

Ако Едгар Алън По преподаваше на момчетата от „Обществото на мъртвите поети“, сигурно щеше да им разказва истории като „Пророчеството на гарвана“. Истории, родени от древни пламъци, които се носят край нас през дима на вековете, преплели легенди за уелски крале и призраци и добили плът от енергиите на земята. Истории, от които струи тъмната красота на вековна магия. Истории за любовта, която може да те погуби или да те спаси.
Информация за автора
Маги Стийвотър завършва история в Мери Вашингтон Колидж, но се посвещава на литературата. Постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка“, „Копнеж“ и „Завинаги“. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.
Бележки
Празни страници: 6
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Maggie Stiefvater
Raven Cycle:
1. The Raven Boys (2012)
Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2