Рей Морган
Изпепеляваща страст
Промени

sqnka ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Заглавие
Докато Париж спеше
Изпепеляваща страст
Автор
Рут Дрюар
Рей Морган
Преводач
Стоянка Сербезова-Леви
Красимира Икономова
Година на превод
2021
1995
Формат
14,3×21
20 см
Брой страници
418
139
Жанр
Кратък любовен роман; Серия „Арлекин“
Категория
·········· Любовни романи и повести
УДК
820(73)-31
ISBN
978-954-28-3421-2
954-11-0321-9
Тип
роман
Националност
английска
американска
Език
български
английски
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Raye Morgan
Too Many Babies
Silhouette Books, New York, 1990
Анотация
В окупирания Париж през 1944 г. Жан-Люк е техник на гарата в Бобини — същата гара, на която в товарни вагони се качват хиляди евреи, за да отпътуват неизвестно къде, на изток. Жан-Люк разбира, че там се прави нещо нередно. Но на французи не се позволява да виждат как се товарят вагоните. Те могат само да подозират и да се опитват да крият слуховете и подозренията от собствената си съвест. Докато един ден инцидент на гарата не сблъсква Жан-Люк с една реалност по-ужасна от всичко, което си е представял.

Сара Лафит и нейният съпруг Давид тъкмо са се сдобили със син, когато нацистите идват за тях. Младата жена няма друг избор, освен да повери детето си на непознат в минутите, преди да бъде натъпкана във влак за Аушвиц.

На фона на престъпление с невъобразими мащаби и жестокост един мъж и една жена ще трябва да жертват всичко свое и многократно да рискуват живота си, за да спасят това дете. И след като са минали по окаяните и пропити с кръв и ужас пътища на войната, десетилетие по-късно миналото ще се върне за тях, за да ги представи не като герои, а като виновници и да им отнеме това, което най-много обичат.

Завладяваща любовна история, спиращо дъха приключение, разказ за трагедията на Холокоста — в „Докато Париж спеше“ се преплитат няколко сюжетни линии, за да опишат огромната сила на човешкия дух и за да покажат светлината на доброто, която не гасне дори в Ада на Земята.
Скот Брадли е объркан от запознанството с новата си съседка Кати Фийнстра. Тя е красива блондинка с чаровна усмивка и майка на три палави хлапета, а той има горчив опит с децата. Инстинктът му подсказва да стои настрана от това семейство и особено от привлекателната Кати. Внезапно обаче се появява непознат, който заплашва нея и малчуганите. Скот решава да се намеси — само за да им помогне. Но дали ще устои на изкушението?
Рекламни коментари
„Докато Париж спеше“ ме накара да мисля и да плача, да се усмихвам и да се гневя — на човешката способност както за красива, безкористна любов, така и за ужасна, раздираща сърцето жестокост. Това е история за кураж и отчаяние по време на война, но и за многото начини, по които тътенът на войната продължава да отеква в живота на хората години по-късно.

Наташа Лестър, автор на „Тайната на Диор“
Nb Scans
0
8
Издателска поредица
Страст
№ в поредицата
122
Бележки
Ruth Druart
While Paris Slept (2021)
Празна страница — 2.
Източници
Формат - COBISS.
Записът е непълен
1
Печат
„Образование и наука“ ЕАД
Издател
Сиела
ИК „Арлекин-България“
Град на издателя
София - 1510
София
Година на издаване
2021
1995
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
бул. „Генерал Тотлебен“ № 2А, п.к. 260
Цена
18.90
60.00 лв.
Отговорен редактор
Димитър Николов
Редактор
Ани Димитрова
Коректор
Мария Венедикова
Оформление на корица
Фиделия Косева
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
ИСМ Ко
№ в Моята библиотека
5892