Филипа Грегъри
Червената кралица

Записът е непълен. (Липсва задна корица)

Автор
Филипа Грегъри
Заглавие
Червената кралица
Авторска серия
Войната на братовчедите, Тюдорите №3
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2011
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
„Княз Дондуков“ 45
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
416
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-365-094-1
УДК
820-311.6
Анотация
Войната на розите бушува в Англия, а неумолимата съдба тласка към гибел гордата династия на Плантагенетите, разкъсвана от страсти, съперничества и омраза…
Наследница на династията Ланкастър, чийто герб е червената роза, Маргарет Боуфорт храни непоколебимото убеждение, че нейният род има божествено право върху английския престол, и че самата тя е предопределена за величие. Нищо не може да сломи яростната й амбиция — нито фактът, че баща й се е опозорил като един от Най-некомпетентните военачалници, нито дори съзнанието, че братовчед й, крал Хенри VI, е несъмнено луд и неспособен да управлява страната.
Омъжена за първи път едва дванайсетгодишна, вдовица и майка на четиринайсет, Маргарет съсредоточава живота си в една цел — синът й Хенри Тюдор трябва да стане крал, без значение какви ще бъдат последиците за нея, за Англия и дори за самото момче. Амбицията и фанатичната набожност изместват всякакви естествени пориви у Маргарет — тя преминава през бракове без любов и политически сътресения, вперила поглед в английската корона, която все още е в ръцете на рода Йорк. Последният й брак с безскрупулен интригант й дава възможност да оглави заговора, довел до рухването на една династия.
И докато Ричард III, един оклеветен крал, се бори да съхрани мира и да излекува раните на Англия след гражданската война, опортюнисти, алчни аристократи и предатели копаят като къртици под престола му…
Информация за автора
Родена в Кения през 1954 г., Филипа Грегъри завършва история, защитава докторат по литература на 18 век в Единбургския университет, работи като журналист и продуцент за Би Би Си. Първият й роман незабавно става световен бестселър и тя се посвещава изцяло на писателската си дейност. След поредицата бестселъри от епохата на Тюдорите е наречена „кралица на историческия роман“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
The Red Queen (The Plantagenet and Tudor Novels #3)
© 2010 by Philippa Gregory
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Източници
https://www.goodreads.com/series/55424-the-cousins-war
Промени

Корици 1