Дейвид Годман
Нищо никога не се е случвало • том 1

Автор
Дейвид Годман
Заглавие
Нищо никога не се е случвало
Заглавие на том
том 1
Подзаглавие
Биография на Пападжи
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Биографии и автобиографии
Жанр
Биография, Екзистенциална философия, Източна философия
Теми
@От преводача, XX век, Индия, Четиво за възрастни, Мистика, Езотерика
Преводач
Иван Барзов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Оформление
Хайдакан
Оформление на корица
Иван Барзов
Издател
Хайдакан
Година на издаване
2022
Други полета
Анотацията е предоставена от преводача → Иван Барзов
Носител
цифров
Брой страници
360
Цена
7,00 лв.
ISBN
978-954-829-930-5
Анотация

Всеки човек търси щастие. Щастието от материални, сътворени неща е временно, защото всичко материално един ден изчезва. Обаче щастието от това, човек да познае и да се установи в истинската си същност, е вечно и непоклатимо, и остава с човека дори и след като той завърши земния си живот и напусне физическото си тяло.
Един прекрасен учител за постигането на това постоянно щастие е Пападжи, чиято биография ви представяме тук. Пападжи живее в периода 1913 — 1997 г. В ютюб има видеа с него само от последните години на живота му, когато вече не е в добро здраве и е трудно подвижен, които може да дадат грешна представа за него. Но в младостта си той е бил силен и смел като лъв! Той е много пъстра личност — освен, че е първокласен учител, той има и чудесно чувство за хумор, много обича да се смее, да се занася с хората, да се забавлява, изобилно да обича. От друга страна, той активно участва в движението за освобождение на Индия от британската колониална окупация, за известно време е бил и асистент-придружител на Махатма Ганди. Пападжи постига своя духовен връх и предава своето постижение на многобройните си поклонници, като съчетава това с живота на глава на семейство — има съпруга и две оцелели деца, за които се грижи и издържа работейки на различни места.
За търсачите на просветление, тази книга е не само ценна съкровищница и извор на вдъхновение, но и възможност за преобразяване на читателя, ако е отворен към посланието. За по-дълбоко разбиране на текста препоръчвам използването на шрифта LazurskiC, както е в pdf файла. За останалите формати можете да изтеглите шрифта оттук: https://1drv.ms/u/s!Ak2AM-FHl4k6mC6xC7sirtHKCq_2 За електронен четец Onyx, добавянето на шрифта става така: в главната директория създавате папка „Fonts“, поставяте там разархивираните 4 файла на шрифта, после отваряте книгата и от опции избирате въпросния шрифт. За други марки електронни четци предполагам, че процедурата е подобна.
Приятно пътешествие в този съвсем различен и чуден свят — света на Пападжи!

Съдържание

Предговор / 8
Благодарности / 11
РАНЕН ЖИВОТ / 15
РАМАНА МАХАРШИ / 87
РЪКОВОДИТЕЛ НА МИНА / 158
РАМ МАНДИР / 233
Източници и Бележки / 322
Речник на Специални Думи / 334
За Автора / 360

Бележки за изданието, от което е направен преводът

© 1998 Фондация Авадхута, Боулдър, Колорадо
Original Title Nothing Ever Happened
David Godman

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени

Корици 2