Анди Макдермът
Експедиция Атлантида

Автор
Анди Макдермът
Заглавие
Експедиция Атлантида
Авторска серия
Нина Уайлд и Еди Чейс №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Трилър
Преводач
Диана Райкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2009
Редактор
Сергей Райков
Издател
ИК „Ергон“
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Печат
„Инвестпрес АД“
Други полета
Празни страници: 4.
Носител
хартия
Печатни коли
25
Формат
84×108/32
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
14,00
ISBN
978-954-962-521-9
УДК
820-31
Анотация
В пясъците на Мароко осемгодишната Нина Уайлд открива странен метален къс… Никога не се разделя с него, привлечена колкото от красотата, толкова и от загадъчния му произход, без изобщо да подозира какво притежава…
Много години по-късно, поела професията на родителите си — археолози, загинали в Тибет при неизяснени обстоятелства — Нина вярва, че най-сетне знае къде точно е била тайнствената Атлантида. И когато милиардерът Кристиан Фрост подкрепя нейния дързък план, тя смята, че вече нищо не може да й попречи да я открие. С помощта на Кари, красивата дъщеря на Фрост, и на Еди Чейс — бивш командос от специалните сили, пътуването към неизвестното започва…
Но далеч не всички желаят успех на нейната експедиция. От джунглите на Бразилия до ледените дебри на Тибет, от улиците на Манхатън до дълбините на Атлантическия океан, Нина и нейният малък екип трескаво бързат да открият следите на изчезналата цивилизация, преди някой друг да стигне до тях. Скоро ще им се наложи да разберат, че в този лов самите търсачи са плячка, стръвно преследвана от тайно братство, за което откриването на изчезналата Атлантида е недопустимо, защото крие неподозирана заплаха с катастрофални последици.
Тъкмо когато Нина и приятелите й са на една стъпка от успеха, те не само ще трябва да преодолеят Изпитанията на Силата, Ловкостта и Ума, но ще се борят със зъби и нокти за нещо повече от живота си.
Информация за автора
Анди Макдермът е роден на 2 юли 1974 г. в Халифакс, Западен Йоркшър, Англия.
Учи в Университета Кийл в Нюкасъл ъндър Лайм. След дипломирането си работи журналист и редактор на списания като „DVD Review“ и „Хотдог“. Бил е карикатурист, графичен дизайнер, рецензент на видеоигри, и автор на текстове към британския фантастичен комикс „2000AD“.
През 2006 г. е издаден романът му „Death of the Senses“ от съвместната поредица „Последно назначение“.
През 2007 г. е публикуван романът му „Експедиция Атлантида“ от емблематичната му поредица „Нина Уайлд и Еди Чейс“. Главен герой в нея е археоложката Нина Уайлду пазена от нейния верен бодигард Еди Чейс, бивш командос. Увлечена от намирането на тайнствени артефакти и разкриването на древни загадки тя се излага на неподозирани опасности.
Анди Макдермът живее в Борнмът.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Andy McDermott
The Hunt for Atlantis (2007)
Въведено от
egesihora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 3