Алекс Кош
Примамка за призраци

Автор
Алекс Кош
Заглавие
Примамка за призраци
Издателска поредица
Моята библиотека
Авторска серия
Мистик №2
Тип
роман
Националност
руска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Градско фентъзи, Алтернативна история, Фентъзи
Теми
@От преводача, @Фен превод, @От автора, XXI век, @Публикувано първо в Читанка, Алтернативно време
Преводач
Пламен Панайотов
Език, от който е преведено
руски
Година на превод
2023
Коректор
Nomad
Оформление на корица
analda
Издател
Читанка
Година на издаване
2023
Носител
цифров
Анотация

Фен-превод от руски.

Това е втората книга от серията „Мистик“. Първоначално серията се е казвала „Кулак Полуденной Звезды“. С това заглавие са отпечатани първите три книги, четвъртата се пише в момента.
Още преди завършването на третата книга авторът реши да промени заглавието на серията на „Мистик“, макар че по всяка вероятност хартиените издания ще продължат да излизат със старото име.

Попадайки в паралелен свят, пълен с магически същества и хора със суперсили, аз се оказах притежател на най-безполезното умение — „да виждам мъртви хора“. Те също ме виждат и най-често искат да ме убият или погълнат. Е, ще трябва да работя с наличното, така че сега съм ученик на медиум. Бих искал да кажа, че съм героичен ловец на духове, но обикновено просто действам като примамка и се опитвам да оцелея.

Моят наставник Джеймс Харнет уж трябва да е отговорен за безопасността ми, но вместо това постоянно ме мъкне по изоставени къщи, подземия и гори, изправяйки ме срещу различни призрачни същества. Но, за чест на медиума, той също така съвестно ме обучава. Затова, макар и да съм примамка, мога да се погрижа за себе си. Единственото притеснително е, че някъде зад гърба ни постоянно се мярка същество, с което дори Джеймс и неговата кръвожадна помощничка не могат да се справят. Тайнственият Доктор стои зад много смъртни случаи и ужасяващи събития из целия Златен остров, и по някаква причина аз съм му много интересен.

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 1